Ingredientai

Biskvitui:

  • 200 g sausainių,
  • 5 dideli šaukštai sviesto,
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.

Pertepimui:

  • 1 kg varškės,
  • 200 g cukraus,
  • 3 kiaušiniai,
  • 2 šaukštai krakmolo,
  • vanilinio pudingo (pakelis),
  • 1 a. š. vanilinio cukraus,
  • 1 a. š. gryno vanilės ekstrakto.

Karamelei:

  • 2 šaukštai sviesto,
  • 1/2 stiklinės cukraus,
  • 1/2 stiklinės plaktos grietinėlės (riebios, bent 35 %).

Papildomai:

  • 3/4 puodelio kapotų pekano riešutų,
  • keli sveiki riešutai papuošimui,
  • druska.

Gaminimo eiga

Sausainius smulkiai sumalkite, supilkite ištirpintą sviestą ir druską, išminkykite.

Gautą masę perkelkite į pasirinktos formos dugną, padengtą kepimo popieriumi ir išlyginkite. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 10 min.

Sumaišykite varškę su cukrumi (naudokite rankinį mikserį), tada supilkite pagal nurodymus paruoštą pudingą, vanilę su vanilės ekstraktu. Tada po vieną įmuškite kiaušinius. Nuolat maišydami, suberkite krakmolą.

Gatavą masę paskirstykite ant iškepusio pagrindo ir kepkite 240°C temperatūroje 10 min., tada, neatidarant orkaitės, temperatūrą sumažinkite iki 130 laipsnių ir kepkite dar 30–35 min. Tortą palikite orkaitėje, kol visiškai atvės.

Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite cukrų, tada supilkite sviestą ir įmaišykite grietinėlę. Viską pakaitinkite iki sutirštės ir taps švelniai rudos spalvos.

Karamelę išpilkite ant atvėsusio pyrago viršaus ir tolygiai paskirstykite, ant viršaus pabarstykite riešutais ir žiupsneliu druskos. Tortą padėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Galima ir palikti per naktį. Skanaus!

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].