Noriu pasidalinti su jumis šiuo fantastiškai sultingo ir nuostabiai skanaus obuolių pudingo receptu, kuris yra labiausiai mėgstamas mūsų namuose. Jis kepamas ištisus metus ir net šiandien juo mėgavomės prie kavos.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 5 kiaušinių
  • 150 g pusiau rupių miltų
  • 150 g cukraus pudros
  • 1/2 pakelio kepimo miltelių
  • 3 šaukštų vandens

Obuolių įdarui:

REKLAMA
  • 1 kg išvalytų obuolių
  • 2 pakelių vanilinio cukraus

Pudingo įdarui:

  • 700 ml pieno
  • 2 pakelių pudingo kremo
  • 100 g cukraus pudros
  • 40 g cukraus
  • 200 g sviesto
  • 300 ml plaktos grietinėlės

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  • Nuvalytus obuolius sutarkuokite ir sumaišykite su vaniliniu cukrumi.

  • Kepimo formą išklokite folija ir paskleiskite sutarkuotus obuolius.
  • Trynius išplakite su cukrumi iki putų konsistencijos, įpilkite vandens.
  • Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir pilkite į trynius.
  • Galiausiai lengvai įmaišykite gerai išplaktus baltymus.

REKLAMA
  • Tešlą tolygiai supilkite ant obuolių ir kepkite įkaitintoje orkaitėje.
  • Virkite pudingo kremą su pienu ir cukrumi.
  • Sumaišykite sviestą su cukraus pudra ir įpilkite atvėsintą pudingo kremą.
  • Gerai išmaišykite.
  • Iškepusį ir atvėsusį pyragą apverskite ir nuimkite foliją.
  • Ant obuolių įdaro atsargiai paskleiskite pudingo įdarą.
  • Plaktą grietinėlę užtepkite ant pudingo sluoksnio.
  • Leiskite pyragui sustingti šaldytuve.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].