Burnoje tirpstantis avižinis pyragas su obuoliais

Šiandien jums pasakysime, kaip gaminamas neįprastas avižinių dribsnių pyragas su obuoliais. Tešla gaunasi ypatingai sultinga, o avižiniai dribsniai visai nejaučiami.

REKLAMA

pyragas

Avižinis pyragas su obuoliais

Jums reikės:

REKLAMA
  • 100 g miltų
  • 120 g sviesto
  • 150 g avižinių dribsnių
  • 160 g cukraus
  • 4 kietų obuolių
  • 3 kiaušinių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • žiupsnelio druskos
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 citrinos/ apelsino

Gaminimas:

Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Sumaišykite kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir druska, ir gerai išmaišykite viską su mikseriu, vidutiniu greičiu.

REKLAMA

Kai sviestas bus gerai išplaktas ir pašviesės, po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite minutę ar dvi dideliu greičiu.

REKLAMA

Sumaišykite persijotus miltus, avižinius dribsnius, cinamoną ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės ir sumaišykite su sviesto-kiaušinių mase.

pyragas

REKLAMA

Obuolius supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su citrusinių vaisių sultimis. Žievelę sutarkuokite ir įmaišykite į tešlą, tai suteiks skonio.

REKLAMA

Kepimo formą sutepkite sviestu ir tolygiai paskirstykite tešlą. Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, 45-50 minučių, kol gražiai apkeps.

pyragas

REKLAMA

Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra. Pyragas gali būti patiektas tiek šiltas, tiek šaltas! Esame tikri, kad skanėstas akimirksniu bus suvalgytas, o receptas taps vienu iš jūsų mėgstamiausių. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].