Prieš uždarydami stiklainį nuvalykite dangtelį. Konservai bus tobuli

Vieni sako, kad prieš verdant uogienę stiklainį visada reikia nuplikyti, kiti mano kitaip.  O kaip yra iš tiesų? Na, stiklainis turi būti tinkamai paruoštas, bet nuplikyti vandeniu – tik vienas iš variantų.

REKLAMA

Vasaros pabaigoje visada pradedame gaminti uogienes ir konservuoti daržoves. Pagaminti konservus lengva, tačiau norint, kad jie būtų geros būklės visą žiemą, reikia tinkamai viską pasiruošti. Peržiūrėkite visus būdus, kaip tai padaryti.

REKLAMA

Kokius indus galima naudoti konservams?

Parduotuvėse galite nusipirkti daugybę taros, tačiau ne visos jos bus tinkamos konservams gaminti. Geriausi ir populiariausi yra stiklainiai su dangteliais, kurie yra daugkartinio naudojimo ir gali būti naudojami daugelį metų. Priklausomai nuo tipo, stiklainiai yra įvairių formų. Stikliniai stiklainiai visiems gerai žinomi ir dažniausiai pasirenkami. Labai svarbu, kad stiklainiai būtų švarūs, be įtrūkimų ir pažeistų dangtelių.

Ar visada prieš naudojimą stiklainius reikia sterilizuoti?

Taip, tačiau yra keli būdai tai padaryti! Kiekvienas iš jų yra vienodai efektyvus, todėl reikia pasirinkti sau tinkamiausią.

REKLAMA
  • Verdantis vanduo – populiariausias triukas, tereikia švarius stiklainius ir dangčius užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti bent 10 minučių. Praėjus šiam laikui, išpilkite vandenį ir stiklainiai bus paruošti naudojimui.
  • Mikrobangų krosnelė – įdėkite stiklainius į prietaisą ir nustatykite programą 2 minutėms. Tuo tarpu dangčius užpilkite verdančiu vandeniu, nes jie netinka naudoti šiame įrenginyje.
  • Orkaitė – išdėliokite stiklainius ant kepimo skardos ir pašaukite į iki 100 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 20-30 minučių. Metalinius dangtelius geriau užpilti verdančiu vandeniu.
  • Indaplovė – sudėkite stiklainius į stalčius ir nustatykite programą. Temperatūra turi būti bent 75 laipsniai. Nepilkite jokių ploviklių. Stiklainiai bus tinkamai išdezinfekuoti, tačiau verta juos užpilti karštu vandeniu iš virdulio.
  • Dangtelį įtrinkite spiritu, kuriame alkoholio yra 70%. Nuvalykite dangtelius šiuo skysčiu ir išskalaukite stiklainius spiritu. Palaukite, kol viskas išgaruos ir galėsite naudoti šiuos indus konservams.

stiklainį

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].