Prancūzų virtuvės šedevras: mėsa puodynėje. Išbandykite!

Mėsa prancūziškai yra neįprastai skanus patiekalas. Pabandykite pasigaminti jį puodynėje – bus tik dar skaniau ir kvapniau nei kepimo skardoje!

Reikės:

1 kg kiaulienos

4-5 bulvių

2 svogūnų

2 morkų

1 kiaušinio

sūrio

baltojo sauso vyno

sviesto

1 česnako

žalumynų

pipirų

kardamono

rozmarino

druskos

Gaminimas:

Kruopščiai nuplaukite kiaulienos filė, supjaustykite juostelėmis ir šiek tiek pamuškite.  Sudėkite mėsą į dubenį su sausu vynu ir palikite keletai valandų.

Svogūnus smulkiai supjaustykite, sutarkuokite morkas ir viską pakepkite.

Sutarkuokite sūrį ir išplakite kiaušinį. Supjaustykite bulves mažais gabalėliais. Išspauskite česnaką.

Atėjo laikas užpildyti puodynes. Ant kiekvienos puodynės dugno įdėkite arbatinį šaukštelį sviesto, sumalto su česnakais, pabarstykite žolelėmis (bazilikas būtų tobula).

Toliau sudėkite bulves, supilkite mėsos sultinį ir sausą vyną (1-2 šaukštus). Tada sluoksnį keptų daržovių, paskui mėsą. Pabarstykite prieskoniais ir šiek tiek druskos.

Užpilkite puodynės turinį sūrio ir kiaušinių mase, kad ji visiškai uždengtų mėsą.

Pašaukite puodynes į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-40 minučių.

Iškeptą patiekalą pabarstykite žalumynais ir patiekite ant stalo.

Skanaus!

Šaltinis