Mėsa prancūziškai yra neįprastai skanus patiekalas. Pabandykite pasigaminti jį puodynėje – bus tik dar skaniau ir kvapniau nei kepimo skardoje!

REKLAMA

Reikės:

1 kg kiaulienos;

REKLAMA

4-5 bulvių;

2 svogūnų;

REKLAMA

2 morkų;

1 kiaušinio;

REKLAMA

sūrio;

baltojo sauso vyno;

REKLAMA

sviesto;

1 česnako;

REKLAMA

žalumynų;

pipirų;

REKLAMA

kardamono;

rozmarino;

REKLAMA

druskos.

Gaminimas:

Kruopščiai nuplaukite kiaulienos filė, supjaustykite juostelėmis ir šiek tiek pamuškite.  Sudėkite mėsą į dubenį su sausu vynu ir palikite keletui valandų.

REKLAMA

Svogūnus smulkiai supjaustykite, sutarkuokite morkas ir viską pakepinkite.

REKLAMA

Sutarkuokite sūrį ir išplakite kiaušinį. Supjaustykite bulves mažais gabalėliais. Išspauskite česnaką.

REKLAMA

Atėjo laikas užpildyti puodynes. Ant kiekvienos puodynės dugno įdėkite arbatinį šaukštelį sviesto, sumalto su česnakais, pabarstykite žolelėmis (bazilikas būtų tobula).

REKLAMA

Toliau sudėkite bulves, supilkite mėsos sultinį ir sausą vyną (1-2 šaukštus). Tada sudėkite sluoksnį keptų daržovių, paskui mėsą. Pabarstykite prieskoniais ir šiek tiek druska.

REKLAMA

Užpilkite puodynės likusį tūrį sūrio ir kiaušinių mase, kad ji visiškai uždengtų mėsą.

REKLAMA

Pašaukite puodynes į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-40 minučių.

REKLAMA

Iškeptą patiekalą pabarstykite žalumynais ir patiekite ant stalo.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].