Išbandykite šį tradicinį slovakišką patiekalą.

REKLAMA

Net neabejoju, kad jūsų šeimos nariams šis patiekalas tikrai patiks.

Jums reikės:

REKLAMA
  • svogūno
  • augalinio aliejaus
  • kiaulienos
  • druskos
  • maltų kmynų
  • maltų saldžiųjų paprikų
  • vandens
  • maltų juodųjų pipirų
  • šaldytų žirnelių ir kukurūzų
  • 1/2 š. kvietinių miltų
  • 100 ml vandens

Kaip gaminti?

  1. Puode įkaitinkite aliejų.
  2. Nulupkite svogūną.
  3. Supjaustykite mažais kubeliais.
  4. Suberkite svogūną į puodą.
  5. Kepkite iki skaidrumo.
  6. Kiaulieną supjaustykite kubeliais.
  7. Supjaustytą mėsą sudėkite į puodą.
  8. Išmaišykite.
  9. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  10. Išmaišykite ir kepkite, kol mėsa išskirs sultis.
  11. Suberkite maltus kmynus ir paprikos miltelius.
  12. Išmaišykite ir palikite kurį laiką troškintis.
  13. Užpilkite mėsą vandeniu ir išmaišykite.
  14. Uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite 40 minučių.
  15. Kai mėsa suminkštės, suberkite žirnelius ir kukurūzus.
  16. Uždenkite ir troškinkite 5 minutes.
  17. Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus ir vandenį.
  18. Supilkite į puodą su mėsa ir troškinkite dar 5 minutes.

Patiekite su mėgstamu garnyru: tradiciškai šis patiekalas valgomas su kiaušinių makaronais (tarhone).

REKLAMA

Skanaus!

Video pamokėlė:

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].