Ar mėgstate picą? Na, aš taip pat  – labai! Todėl man labai pravertė receptas, kuriuo su manimi pasidalino senas draugas iš Neapolio. Tai ne pačios picos, o picos tešlos receptas!

REKLAMA

Ar žinojote, kad skanios picos paslaptis – ne tik įdaras, bet ir geras jos pagrindas? Tai tarsi deimanto pagrindas. Pagal šį receptą tešlos pagrindas yra plonas ir labai minkštas, o pats paruošimas neužima daug laiko ir nereikalauja didelių pastangų ar ypatingų kulinarinių įgūdžių.

KAIP PASIGAMINTI TEŠLĄ PICAI

REKLAMA

Šiandien aš jums pasakosiu, kaip namuose pasigaminti ploną, skanią ir minkštą picos tešlos pagrindą. Dabar mano naminiai kepiniai yra tokie pat geri kaip ir tie, kuriuos išbandėme Italijoje!

REKLAMA

SUDEDAMOSIOS DALYS:

  • 400 g kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 8 g sausų mielių
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 2,5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 220 ml vandens
  • Šiek tiek miltų ir aliejaus tešlai apdirbti.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS

Miltus sumaišykite su druska ir persijokite ant stalo arba į dubenį. Krūvelės viduryje padarykite nedidelę įdubą.

REKLAMA

Patogiame inde šiltame vandenyje ištirpinkite mieles ir cukrų, ir supilkite į įdubimą miltuose.

REKLAMA

Pradėkite minkyti tešlą rankomis arba maišykite šaukštu nuo vidurio, palaipsniui nuo kraštų semdami miltus. Tuo metu nedidelėmis dalimis įpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus.

REKLAMA

5 minutes minkykite tešlą rankomis ant stalo, kad ji taptų lygi ir elastinga.

REKLAMA

Iš tešlos suformuokite rutulį.

REKLAMA

Plataus dubens šonus ir dugną patepkite plonu alyvuogių aliejaus sluoksniu, po to sudėkite tešlą, paridenkite ją ir uždenkite virtuviniu rankšluosčiu arba maistine plėvele.

REKLAMA

Palikite tešlą pusvalandį pakilti kambario temperatūroje. Tešla turėtų maždaug padvigubėti.

REKLAMA

Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis, kiekvieną iš jų iškočiokite ir ant viršaus sudėkite norimą įdarą.

REKLAMA

Pasirinkite pageidaujamą įdarą. Aptepimui naudokite pomidorų arba majonezo padažą. Dešrą supjaustykite labai plonais griežinėliais arba kubeliais.

Sutarkuokite kietąjį sūrį tarka. Įdėkite mėgstamų prieskonių, šviežių prieskoninių žolelių: krapų, petražolių arba bazilikų.

REKLAMA

Šis receptas tikrai pravers, kai norėsite karštos picos ir tingėsite eiti į piceriją ar prekybos centrą. Jei laikysitės nurodytų proporcijų ir kiekių, paruošite minkštą, ploną ir elastingą tešlą. Pridėkite norimų priedų ir ant stalo turėsite skanią, aromatingą picą!

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].