Paruošti šią užkepėlę galėsite vos per 20 minučių, o paruošto patiekalo skonis tikrai nepaliks abejingų. Paprasta, greita ir skanu!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

1 cukinijos;

400 g maltos mėsos;

REKLAMA

5 šaukštų grietinės;

2  vidutinio dydžio pomidorų;

REKLAMA

Druskos ir maltų juodųjų pipirų (ar kitų prieskonių);

Fermentinio sūrio;

REKLAMA

Šiek tiek aliejaus.

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nuplaukite ir nulupkite cukiniją. Supjaustykite maždaug 1-1,5 cm storio griežinėliais. Išdėliokite cukinijos gabaliukus ant aliejumi pateptos kepimo skardos.

Grietinę sumaišykite su pasirinktais prieskoniais, patepkite cukinijos griežinėlius.

REKLAMA

Pomidorus supjaustykite griežinėliais, sudėkite ant cukinijų.

Į maltą mėsą įmaišykite pasirinktų prieskonių. Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus, juos šiek tiek suspauskite, ir sudėkite ant pomidorų riekelių paviršiaus.

REKLAMA

Įdėkite kepimo skardą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę, kepkite 30-35 minutes.

REKLAMA

Išimkite skardą iš orkaitės ir kiekvieną gabalėlį apibarstykite tarkuotu sūriu.

REKLAMA

Kepkite dar 15 minučių, kad sūris išsilydytų ir šiek tiek paruduotų.

REKLAMA

Skanaus!

Cukinijų lazdelės orkaitėje. Sveikas ir labai skanus užkandis!

Cukinijų lazdelės orkaitėje. Sveikas ir labai skanus užkandis!

REKLAMA

Jei nenorite kepti cukinijos, o kiti receptai atrodo labai sudėtingi, nesijaudinkite, yra išeitis! Traškios cukinijų lazdelės su sūriu yra tai ko jums reikia. Jokių keptuvių ir ilgai stovėti prie viryklės! Skanu tiek karštos, tiek šaltos.

Cukinijų lazdelės

REKLAMA

ORKAITĖJE KEPTOS CUKINIJŲ LAZDELĖS

Šiandien papasakosime apie du paprastus cukinijų receptus orkaitėje. Šie patiekalai yra skanūs, sveiki ir dietiniai.

Sultingi, kvapnūs užkandžiai su traškia pluta yra atradimas tiems, kurie laikosi dietos. O paragauti norės visi.

REKLAMA

Cukinijos su prieskoniais

Jums reikės:

  • 3-4 jaunos cukinijos
  • 1 šaukštelis paprikos
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis aliejus
  • 50 g kieto sūrio

Gaminimas:

Cukinijos supjaustomos į 5 cm ilgio riekeles, sudėkite jas į dubenį, įberkite druskos, įpilkite augalinio aliejaus.

REKLAMA

Atskirame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, prieskonius, tarkuotą sūrį ir supjaustytą česnaką. Šiame mišinyje pamirkykite cukiniją ir padėkite ant kepimo skardos.

Cukinijų lazdelės

REKLAMA

Kepkite cukinijas orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 15-20 minučių.

Patiekite karštą užkandį su grietine ar jogurto padažu. Gero apetito!

REKLAMA

Traškios cukinijų lazdelės

Jums reikės:

  • 2-3 jaunos cukinijos
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 valgomasis šaukštas miltų
  • 1 valgomasis šaukštas džiūvėsėlių ar sezamo sėklų
  • 2 kiaušiniai
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • 0,5 šaukštelio mėgstamų prieskonių mišinio
  • 0,5 šaukštelio ciberžolės
  • 0,5 šaukštelio sauso česnako

Gaminimas:

Supjaustykite cukiniją į mažas riekeles. Pabarstykite druska ir leiskite pastovėti 15 minučių. Išpylę skystį, pašalinkite likusią drėgmę popieriniu rankšluosčiu.

REKLAMA

Cukinijų lazdelės

Sudėkite cukinijas į maišą ir sumaišykite su miltais.

REKLAMA

Džiūvėsėlius ar sezamą sumaišykite su prieskoniais.

Sumaišykite kiaušinius su grietine ir žiupsneliu druskos.

REKLAMA

Cukiniją pamerkite į kiaušinį po vieną, tada gerai apvoliokite į džiūvėsėlius.

REKLAMA

Cukiniją dėkite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių, 15 minučių. Jei jūsų orkaitėje nėra ventiliatoriaus, kepkite cukinijas 5–7 minutes iš vienos pusės, tada ištraukite, apverskit ir kepkite dar 5 minutėms.

Cukinijų lazdelės

REKLAMA

Traškios cukinijų lazdelės skaniausios yra su grietine ar česnako padažu!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].