Mano prosenelė ruošdavo blynus pagal šį receptą.

REKLAMA

Jei manote, kad nėra nieko geriau už bulvinius blynus, būtinai išbandykite šią alternatyvą.

Iš šios daržovės gaminami blynai yra gana neįprasti, tačiau šį daržovė yra prieinama bet kuriuo metų laiku, o skoniu blynai nustebins net tikrus gurmanus.

Jei manote, kad tai moliūgas, cukinija ar kopūstas, labai klystate.

REKLAMA

Iš paprastų salierų galite pagaminti geriausius ir traškiausius blynus.

Jums reikės:

  • 1 kg saliero šaknų
  • 500 g kietojo sūrio
  • 4 kiaušinių
  • 70 ml pieno
  • 6 valg. š. džiūvėsėlių
  • Petražolių
  • Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Druskos (pagal skonį)
  • Aliejaus (kepimui)

Kaip gaminti?

Išvalytą salierą sutarkuokite stambia tarka.

REKLAMA

Sutarkuokite 0,5 kg kietojo sūrio.

REKLAMA

Trynius atskirkite nuo baltymų, baltymus išplakite iki standžių putų.

Į didelį dubenį sudėkite tarkuotą salierą ir sūrį.

REKLAMA

Sudėkite kiaušinių trynius, įberkite saują kapotų petražolių, pabarstykite trupučiu juodųjų pipirų.

REKLAMA

Įpilkite 70 ml pieno.

REKLAMA

Į mišinį įmaišykite 6 šaukštus džiūvėsėlių.

REKLAMA

Įmaišykite plaktus kiaušinių baltymus.

Blyneliai bus gana sūrūs nuo sūrio, bet jei norite, įberkite žiupsnelį druskos.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite aliejų.

Formuokite nedidelius blynus.

REKLAMA

Apkepkite iš abiejų pusių.

REKLAMA

Štai ir viskas.

Galima patiekti vienus arba su gardžia grietinėle.

REKLAMA

Skanaus!

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].