Išbandykite šiuos skanius kopūstų kotletus.

REKLAMA

Šį patiekalą pagaminau sekmadienio pietums, ir visa mano šeima labai džiaugėsi.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 500 g kopūstų
  • 4 stiklinių vandens (800 ml)
  • augalinio aliejaus
  • 2 svogūnų
  • 3 česnako skiltelių
  • 3 kiaušinių
  • 4 valg. š. kvietinių miltų (60 g)
  • 1 arb. š. druskos (8 g)
  • 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių (4 g)
  • 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų

Padažui:

REKLAMA
  • 3 valg. š. natūralaus jogurto (75 g)
  • 2 krapų šakelių
  • 1 agurko

Kaip gaminti?

  1. Pašalinkite kopūsto kotą.
  2. Supjaustykite kopūstą plonais griežinėliais.
  3. Sudėkite į puodą.
  4. Užpilkite vandeniu ir virkite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
  5. Nukoškite ir atvėsinkite.
  6. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir pastatykite ant ugnies.
  7. Supjaustykite svogūną ir pakepinkite ant vidutinės ugnies.
  8. Sudėkite susmulkintą česnaką.
  9. Išmaišykite ir lengvai pakepinkite.
  10. Dubenyje su kopūstais padarykite duobutę ir įmuškite kiaušinius.
  11. Suberkite svogūnų mišinį.
  12. Suberkite miltus ir druską.
  13. Pagardinkite prieskoniais.
  14. Viską kruopščiai išmaišykite šaukštu.
  15. Į keptuvę įdėkite šaukštą kopūstų mišinio, suformuokite kotletą.
  16. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol paruduos iš abiejų pusių.
  17. Sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu.
  18. Paruoškite padažą:
  19. Į  nedidelį dubenį įdėkite jogurto.
  20. Suberkite krapus ir tarkuotą agurką.
  21. Viską kruopščiai išmaišykite.
  22. Kopūstų kotletus patiekite su jogurtiniu padažu.

REKLAMA

Skanaus!

Video pamokėlė:

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].