Išbandykite šią skanią vyšnių želė pagal šį receptą, ją galite laikyti stiklainiuose ir išsaugoti puikų vyšnių skonį!
REKLAMA
Puikiai tinka desertams ir pyragams.
REKLAMA
Jums reikės:
- 1 kg šviežių vyšnių
- 700 g cukraus
- 40 g greito paruošimo želatinos
Gaminimo eiga:
REKLAMA
- Visų pirma turite atrinkti gražiausias vyšnias, išmeskite sugedusias ir pašalinkite kotelius.
- Užpilkite vandeniu ir laikykite 3 valandas, kad atsikratytumėte kirminų.
- Iš vyšnių išimkite kauliukus, užpilkite cukrumi ir želatina.
- Leiskite vyšnioms pabūti per naktį, kad išsiskirtų sultys.
- Puodą su vyšniomis uždėkite ant viryklės, užvirkite ir dar virkite apie 3 minutes.
- Pašalinkite putas ir sumažinkite temperatūrą.
- Paruoškite sterilizuotus stiklainius.
Dar karštą vyšnių želė supilkite į stiklainius, uždarykite dangteliais, apverskite dangteliais žemyn ir apklokite šilta antklode, kol visiškai atvės.
REKLAMA
PATARIMAS: rinkitės prinokusias vyšnias, kuriose yra daug sulčių.
REKLAMA
Stiklainius laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje. Skanaus!
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].