Išbandykite šią skanią vyšnių želė pagal šį receptą, ją galite laikyti stiklainiuose ir išsaugoti puikų vyšnių skonį!

REKLAMA

Puikiai tinka desertams ir pyragams.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg šviežių vyšnių
  • 700 g cukraus
  • 40 g greito paruošimo želatinos

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Visų pirma turite atrinkti gražiausias vyšnias, išmeskite sugedusias ir pašalinkite kotelius.
  2. Užpilkite vandeniu ir laikykite 3 valandas, kad atsikratytumėte kirminų.
  3. Iš vyšnių išimkite kauliukus, užpilkite cukrumi ir želatina.
  4. Leiskite vyšnioms pabūti per naktį, kad išsiskirtų sultys.
  5. Puodą su vyšniomis uždėkite ant viryklės, užvirkite ir dar virkite apie 3 minutes.
  6. Pašalinkite putas ir sumažinkite temperatūrą.
  7. Paruoškite sterilizuotus stiklainius.

Dar karštą vyšnių želė supilkite į stiklainius, uždarykite dangteliais, apverskite dangteliais žemyn ir apklokite šilta antklode, kol visiškai atvės.

REKLAMA

PATARIMAS: rinkitės prinokusias vyšnias, kuriose yra daug sulčių.

REKLAMA

Stiklainius laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje. Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].