Pasakiškai skanus desertas - obuolių spurgos. Išbandykite!

Obuolių spurgos yra desertas, kuris tikrai ištirps jūsų burnoje. Nuostabiai švelnios, kvapnios spurgos nustebins jūsų svečius ir šeimą!

REKLAMA

Ingredientai:

  • Obuoliai – 2 vnt.
  • Miltai – 6 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Pienas – 6 virtuviniai šaukštai
  • Grietinė 25% – 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus – 4 valgomieji šaukštai
  • Druska – žiupsnelis
  • Sviestas – 10 gramų
  • Kiaušinis – 2 vnt.
  • Cinamonas – pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus – 4-5 valgomieji šaukštai.

Gaminimas:

Kruopščiai nuplaukite obuolius. Išimkite šerdį, žievės nulupti nereikia. Supjaustykite ne storais, maždaug 0,5 cm storio žiedais.

REKLAMA

obuolių spurgos

Apvoliokite cukre (2 valgomieji šaukštai) ir cinamone (nebūtina). Kol paruošite tešlą, padėkite obuolius į šaldytuvą.

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite visus tešlos ingredientus iki tirštos konsistencijos. Kepimo miltelius pirmiausia sumaišykite su miltais.

REKLAMA

obuolių spurgos

Kiekvieną obuolio skiltelę pamirkykite tešloje ir dėkite į karštą aliejų. Kepkite ant silpnos ugnies. Obuoliai taip pat turi būti iškepę, ne tik tešla aplink juos.

REKLAMA

Virkite, kol abi spurgų pusės bus auksinės rudos spalvos. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų perteklinis aliejus.

REKLAMA

obuolių spurgos

Patiekdami galite apibarstyti spurgas cukraus pudra. Išbandykite šį receptą, tikrai nenusivilsite. Skanaus!

REKLAMA

Vaizdo įrašas:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].