Jei mėgstate picą, taip pat pamėgsite ir šį skanų įdarytą patiekalą  pagal „Facebook“ tinklo receptą.

REKLAMA

Sodrus sūrio skonis jus sužavės!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 puodelio kefyro
  • 1/2 arbatinio šaukštelio sodos (užgesintos actu)
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 3 puodelių miltų (2,5 puodelių tešlai + 0,5 puodelio minkant tešlą)
  • 200 g varškės
  • 120 – 150 g kietojo sūrio
  • 2 skiltelių česnako
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia paruoškite tešlą. Į dubenį su kefyru supilkite druską, cukrų ir sodą (nugesintą su actu) ir sumaišykite šluotele.
  2. Įberkite persijotus miltus dalimis ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
  3. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalviršio ir minkykite, kol tešla bus tinkamos konsistencijos.

REKLAMA

Įdėkite ją į maišelį ir leiskite 15-20 minučių pabūti.

  1. Įdarui galite naudoti bet kokį kietą sūrį, kurį sutarkuokite su smulkia trintuve.

REKLAMA

Suberkite varškę, žiupsnelį druskos, išspauskite dvi česnako skilteles ir gerai išmaišykite įdarą.

Padalinkite įdarą į 4 dalis.

REKLAMA
  1. Padalinkite tešlą į 4 dalis ir iš kiekvienos dalies suformuokite 5 mm storio blynus.

Į vidurį įdėkite įdaro, sulenkite blyną. Galite lengvai pakočioti su kočėlu, kad blynas būtų plonesnis.

  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol pagels.
  2. Iškepę padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad atsikratytumėte riebalų pertekliaus.
  3. Atlikta.

Gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].