Kelionės man asocijuojasi ne tik su galimybe pamatyti kažką naujo, bet taip pat ir su naujų skonių pažinimu. Po kiekvienos kelionės namuose išbandau bent porą naujų receptų. Kai kuriuos naujai atrastus patiekalus noriu išbandyti dar ir dar kartą. Vienas jų – tai orkaitėje keptos bulvės su česnaku, kurias tikrai rekomenduoju išbandyti.

REKLAMA

Alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių, česnako ir raudonėlių padažas įprastas keptas bulves paverčia originaliu graikiško stiliaus patiekalu. Šis garnyras puikiai tiks prie mėsos, tačiau tokias bulves man skanu valgyti ir vienas. Labai mėgstu valgyti kvapnias bulves su populiariu graikišku tzatziki padažu. Tiesiog tobulas derinys!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kg bulvių
  • 2 česnako skiltelių
  • 100 ml citrinos sulčių
  • 2 raudonėlio šakelių
  • 70 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Nulupkite bulves, perpjaukite išilgai į 8 dalis ir sudėkite į kepimo indą.

REKLAMA

Sumaišykite citrinos sultis, aliejų, smulkintus raudonėlius ir maltą česnaką. Užpilkite padažą ant bulvių ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite šiek tiek vandens, kad jis iš dalies apsemtų bulves.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite bulves 50-60 minučių.

REKLAMA

Šis užpilas suteiks bulvėms malonų citrininį rūgštumą, o  aromatas virtuvėje bus  tiesiog nenusakomas. Taip pat patiekalą galite pabarstyti smulkintais bazilikais arba petražolėmis.

REKLAMA

Pasidalinkite, ar jums patiko šis receptas!

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].