Šį patiekalą paruošite vos iš 4 ingredientų, druskos ir pipirų. Orkaitėje kepti kopūstai tikrai patiks visai šeimai, o šį patiekalą paruošite iš tikrai nebrangių produktų.

REKLAMA

Jums reikės:

700 g kopūstų

REKLAMA

150 ml pieno

1 kiaušinio

REKLAMA

1 šaukšto kukurūzų arba bulvių krakmolo

Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

REKLAMA

Kaip gaminti?

Nuplaukite kopūstą, nuimkite viršutinius apvytusius lapus. Perpjaukite kopūstą per pusę, o tada supjaustykite smulkesniais gabalėliais.

REKLAMA

Kopūstų gabaliukus suberkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu. Virkite ant silpnos ugnies maždaug 5 minutes.

REKLAMA

Krakmolą sumaišykite su šlakeliu pieno, maišykite, kol mišinys taps vientisas. Supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir maltus juoduosius pipirus. Galite įdėti džiovinto imbiero miltelių ar kitų mėgstamų prieskonių.

REKLAMA

Suberkite smulkintus kopūstus į kepimo formą.

REKLAMA

Supilkite pieno mišinį. Uždenkite folija.

REKLAMA

Kepkite iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje. Nuimkite foliją ir kepkite, kol viršus gražiai pagels.

REKLAMA

Galite patiekti kaip garnyrą ar kaip pagrindinį patiekalą.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].