Kaip iškepti purų omletą kaip debesį? Pirmiausia reikia atskirti trynius nuo baltymų

Mėgstate omletą? Atskleisime, kaip tobulai iškepti nuostabiai skanų omletą. Jei turite namuose kiaušinių, būtinai išbandykite šį receptą.

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA
  • kiaušiniai – 2 vnt.;
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • druska – pagal skonį;
  • augalinis aliejus.

Gaminimas:

Įmuškite kiaušinius į gilų dubenį. Atsargiai atskirkite trynius į atskirą indą ir plakite baltymus dideliu greičiu porą minučių. Į baltymus suberkite cukrų ir vėl plakite, kol susidarys tvirtos baltos putos, tada į baltymus sudėkite kiaušinių trynius ir įberkite druskos.

REKLAMA

omletą

Plakite mikseriu vidutiniu greičiu. Keptuvę ištepkite aliejumi, įkaitinkite ir supilkite išplaktą masę. Kepkite ant silpnos ugnies 7 minutes po dangčiu. Tada perlenkite omletą per pusę ir patiekite. Skanaus.

REKLAMA

Vaizdo įrašas:

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].