Puikus naminio štrudelio receptas su obuoliais ir pudingu.

REKLAMA

Vietoj sluoksniuotos tešlos išbandykite šią paprastą naminę tešlą su jogurtu, man ji daug geresnė ir skanesnė nei pirktinė.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 280 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 1 indelio natūralaus jogurto (150g)
  • 80 g sviesto

Įdarui reikės:

REKLAMA

Įdarą galite paruošti pagal savo skonį, aš rekomenduoju šį:

  • 1 vnt. vanilinio pudingo Dr. Oetker
  • 2 vidutinio dydžio obuolių
  • malto cinamono
  • džiovintų razinų
  • 400 ml pieno
  • 2 šaukštų cukraus pudros
  • kiaušinio aptepimui

Pastaba: iš šio ingredientų kiekio paruošite du štrudelius.

REKLAMA

Gaminimo eiga:

  1. Žinoma, galite naudoti ir sluoksniuotą tešlą, bet man labai patinka ši naminė tešla su natūraliu jogurtu.
  2. Į 280 g paprastų miltų įberkite žiupsnelį druskos, supilkite puodelį natūralaus jogurto ir ištirpintų riebalų – sviesto.
  3. Iš šios masės pagaminkite tešlą ir palikite bent 30 minučių pastovėti.
  4. Tuo tarpu paruoškite įdarą. Galite naudoti aguonas, graikinius riešutus, varškę ir pan.
  5. Man labiausiai patinka naudoti pudingą su obuoliais.
  6. 400 ml pieno užvirkite. Įberkite 2 šaukštus cukraus ir įmaišykite Dr. Oetker pudingo miltelių.
  7. Gerai išmaišykite ir virkite, kol sutirštės.
  8. Leiskite pudingui atvėsti.
  9. 2 obuolius nuskuskite, supjaustykite juos mažesniais kubeliais.
  10. Tešlą padalinkite į dvi dalis (iš šio produktų kiekio pagaminsite 2 didelius štrudelius).
  11. Iškočiokite tešlą.
  12. Tešlos kraštus lygiai nupjaukite.
  13. Atvėsusį sutirštėjusį pudingą užtepkite ant tešlos vidurio.
  14. Ant pudingo sudėkite pjaustytus obuolių kubelius, suberkite razinas ir pabarstykite maltu cinamonu.
  15. Viršutinę tešlos dalį uždėkite ant įdaro ir truputį užspauskite.
  16. Tada užlenkite kitą tešlos pusę.
  17. Arba tešlą galite suvynioti klasikiniu būdu, priklauso nuo jūsų – tačiau štrudelis su lygiais krašteliais atrodo gražiau.
  18. Esu išbandžiusi tris įdarus: pudingą su obuoliais, obuolius su aguonomis ir su graikiniais riešutais.
  19. Štrudelį patepkite kiaušiniu, subadykite šakute ir kepkite.
  20. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes.
  21. Apibarstykite cukraus pudra ir galite patiekti.

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].