Šis pyragas yra ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas. Tikrai kiekvienas pradedantysis kulinaras pagamins šį pyragą. Produktus matuokite naudodami 200 ml tūrio stiklinę.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 4-5 vnt. didelių obuolių
  • 2,5 stiklinių pusiau rupių miltų
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinės drungno pieno
  • ½ stiklinės aliejaus
  • 2 kiaušinių
  • 2 arbatinių šaukštelių cinamono
  • 2 šaukštų kakavos
  • Vanilinio cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio sodos
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • Uogienės, grietinės ir šokolado

Gaminimo eiga:

Obuolius nuplaukite ir nuskuskite, sutarkuokite stambia tarka, kad gautumėte apie 700 g masės.

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite visus ingredientus: miltus, cukrų, pieną, aliejų, kiaušinius, cinamoną, kakavą (tai  neprivalomas ingredientas), sodą, kepimo miltelius.

REKLAMA

Tada sudėkite obuolius ir viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Didesnę kepimo formą (maždaug 30×40) išklokite kepimo popieriumi.

Supilkite tešlą ir kepkite 180°C temperatūroje.

REKLAMA

Kepimo laikas turi būti apie 30 minučių.

Jei turite mažesnę kepimo skardą, pyragas bus aukštesnis, todėl kepkite ilgiau ir žemesnėje 170°C temperatūroje, kad geriau iškeptų.

REKLAMA

Iškepus pyragui, jį aptepkite bet kokia uogiene.

REKLAMA

Pyragą apipilkite ištirpintu šokoladu, sumaišytu su grietine.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].