Avižinių dribsnių pyragas patiks tiek dideliems, tiek mažiems. Švelnus skonis puikiai tinka prie šiltos arbatos ar kakavos.

REKLAMA

Ingredientai:

  • Miltai – 160 g
  • Avižiniai dribsniai – 200 g
  • Sviestas – 150 g
  • Cukrus – 150 g
  • Vanilinis cukrus – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Saldžiarūgščiai obuoliai – 2-3 vnt.

Gaminimas:

Sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, cukrų, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Įpilkite ištirpintą sviestą ir sutrinkite tešlą į trupinius. 2/3 tešlos paskleiskite ant kepimo formos dugno, padengto kepimo popieriumi. Suformuokite šonus.

REKLAMA

Nuluptus obuolius sutarkuokite tarka ir paskleiskite ant tešlos sluoksnio. Tada sudėkite likusią tešlos dalį. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes. Leiskite iškepusiam pyragui visiškai atvėsti, tik tada išimkite jį iš formos. Skanaus!

Avižinių dribsnių pyragas

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].