Netrukus sužinosite, kaip keptuvėje išsikepti neįtikėtinai skanų obuolių pyragą. Net ir nekeptas orkaitėje jis bus sodraus skonio ir sultingas. Būtinai išbandykite šį receptą!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 200 ml kefyro
  • 300 g kvietinių miltų + 1 arb. š. sodos
  • 1/3 arb. š. druskos
  • 3 obuolių + 2 valg. š. cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 80 g sviesto
  • 50 g graikinių riešutų
  • 150 g cukraus
  • 1 pakelio vanilinio cukraus

Kaip gaminti?

REKLAMA

Pirmiausia reikia obuolius supjaustyti į 4 dalis, išimti šerdį ir supjaustyti stambiais griežinėliais.

REKLAMA

Keptuvę, kurioje kepsite pyragą, reikia gausiai ištepti sviestu, kad tešla neliptų. Taip pat dugną pabarstykite cukrumi. Išdėliokite obuolių griežinėlius.

REKLAMA

Dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Gerai išplakite mikseriu. Įpilkite kefyro ir vėl suplakite. Miltus sumaišykite su soda ir suberkite į tešlą. Išmaišykite tešlą ir supilkite į ją lydytą sviestą (vietoj sviesto galite naudoti augalinį aliejų).

REKLAMA

Susmulkinkite riešutus ir suberkite į tešlą.

REKLAMA

Supilkite tešlą į keptuvę, uždenkite dangčiu. Nustatykite vidutinę ugnį. Pyragas keps apie 40 minučių, priklausomai nuo keptuvės ir viryklės.

REKLAMA

Patikrinkite, ar pyragas iškepęs.

Jei pyragas jau iškepė, apverskite jį ant lėkštės.

REKLAMA

Štai ir viskas: galite kviesti svečius!

REKLAMA

Net neabejojame, kad šis kvapnus pyragas su obuoliais ir riešutais užkariaus Jūsų širdį!

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].