obuolių pyragas

Jums reikės:

REKLAMA

3 stiklinių miltų

1 kg obuolių

REKLAMA

Šiek tiek citrinos sulčių

2 kiaušinių

REKLAMA

1 šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukštelio cinamono

REKLAMA

0,5 stiklinės cukraus

250 g margarino

REKLAMA

1 pakelio vanilinio cukraus

1 valgomojo šaukšto krakmolo

REKLAMA

Žiupsnelio druskos

2 šaukštų sviesto

REKLAMA

Kaip gaminti?

Miltus sumaišykite su druska, krakmolu ir kepimo milteliais.

REKLAMA

Supjaustykite margariną ir dalimis suberkite į miltus, minkykite rankomis.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

REKLAMA

Į miltų masę supilkite plaktus kiaušinius, minkykite, kol gausite vienalytę konsistenciją.

Paruoštą tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę, 2 valandas palaikykite šaldytuve.

REKLAMA

Nulupkite ir sutarkuokite obuolius, apšlakstykite citrinos sultimis.

Vieną tešlos dalį dėkite į kepimo indą, padengtą kepimo popieriumi. Ant viršaus uždėkite obuolių masę ir sviesto gabalėlių, pabarstykite cukrumi ir cinamonu. Ant viršaus dėkite antrą tešlos dalį.

Kepkite 230 C temperatūroje, kol pyragas įgaus auksinį atspalvį. Mediniu dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].