Paruoškite gardų obuolių pyragą namuose –  tai klasika, kuri niekada nepasensta! Fantastiškai trapus pyragas, pilnas saldžių sultingų obuolių.

REKLAMA

Išbandykite šį lengvai ir greitai paruošiamą traškaus obuolių pyrago receptą!

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 500 g paprastų miltų
  • 150 g cukraus pudros
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 100 g sviesto

Įdarui:

  • 1,5 obuolio
  • 100 g rudojo cukraus
  • 3 šaukštų cinamono

Apibarstymui:

REKLAMA
  • Cukraus pudros

Gaminimo eiga:

Persijokite miltus ir kepimo miltelius į dubenį.

REKLAMA

Suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir išmaišykite.

REKLAMA

Įdėkite kiaušinį ir sviestą.

Išmaišykite.

REKLAMA

Užminkykite vidutinio minkštumo tešlą.

REKLAMA

Kol ruošite įdarą, leiskite tešlai pailsėti.

Nuluptus obuolius sutarkuokite į dubenį.

REKLAMA

Suberkite cukrų ir manų kruopas.

REKLAMA

Viską sumaišykite.

Sudėkite į tankų sietelį, kad nutekėtų sulčių perteklius.

REKLAMA

Padalinkite tešlą į dvi dalis.

REKLAMA

Tada tešlą iškočiokite į stačiakampį ir sudėkite į kepimo indą aukštais kraštais.

REKLAMA

Nupjaukite perteklinius kraštus.

Rankomis išspauskite nusausintą įdarą ir paskirstykite jį ant tešlos.

REKLAMA

Iškočiokite antrą tešlą ir uždėkite ant įdaro.

REKLAMA

Kepimo skardą pašaukite į orkaitę.

Kepkite 180°C temperatūroje apie 20 minučių (kol viršus taps auksinis).

REKLAMA

Iškepusį viršų pabarstykite cukraus pudra.

REKLAMA

Patiekite.

Mėgaukitės!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].