Lengvai ir be didesnių pastangų paruošiama obuolių uogienė, kurios nereikia maišyti!

REKLAMA

Aš šį metodą išbandžiau tik prieš metus ir nuo to laiko uogienę gaminu tik taip.

REKLAMA

Nereikia maišyti, nereikia stovėti prie viryklės, o skonis yra tikrai fantastiškas!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 kg obuolių
  • 0,5 kg paprasto cukraus
  • 3 šaukštų acto 9%
  • 0,5 šaukštelio malto cinamono
  • 2 arbatinių šaukštelių pipirų
  • 4 šaukštelių romo

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 200–250 laipsnių temperatūros.

REKLAMA

Nuplautus obuolius supjaustykite į keturias dalis ir išimkite sėklas.

REKLAMA

Įdėkite į gilesnę lėkštę ir užpilkite actu.

Išmaišykite ir įdėkite 20–25 minutėms į orkaitę, įkaitintą iki 200–250 laipsnių temperatūros.

REKLAMA

Kepimo metu nemaišykite – tikrai nereikia maišyti nė vieno karto!

Išimkite iš orkaitės ir tolygiai apibarstykite 250 g cukraus.

REKLAMA

Įdėkite atgal į orkaitę 15 minučių.

Vėl išimkite ir užpilkite 250 g cukraus.

REKLAMA

Įdėkite į orkaitę dar maždaug 15-20 minučių.

REKLAMA

Po to viską sudėkite į 3 litrų puodą.

Į obuolienę įberkite 1/2 šaukštelio cinamono, 2 arbatinius šaukštelius pipirų, 4 arbatinius šaukštelius romo.

REKLAMA

Sutrinkite panardinamuoju maišytuvu iki reikiamos konsistencijos.

Vis dar karštą uogienę supilkite į sterilizuotus, nedidelius uogienei skirtus stiklainius.

REKLAMA

Kaip konservantą ant viršaus užpilkite 1 arbatinį šaukštelį romo.

Po to uždarykite stiklainius kaip įprasta.

REKLAMA

Apverskite dangteliais žemyn ir leiskite atvėsti.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].