Nuostabūs bulvių pyragaičiai, kurių autorė – ponia Mária Palečková, tikrai nepaliks abejingų.  Kepiniai yra purūs, minkšti ir labai skanūs.

REKLAMA

Maniau, kad kilogramo miltų šių kepinių ruošimui bus tikrai per daug, tačiau smarkiai klydau: šių pyragaičių iki vakaro nebeliko.

Tikrai rekomenduoju išbandyti šį receptą.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kg kvietinių miltų
  • 4 arb. š. druskos
  • 1 kiaušinio + 1 trynio
  • 200 ml aliejaus
  • 42 g šviežių mielių
  • 1 arb. š. cukraus
  • 500 ml pieno
  • 250 g sviesto
  • 5 didelių su lupenomis išvirtų bulvių

Kaip gaminti?

Pirmiausia paruoškite mieles.

REKLAMA

Mieles sutrinkite drungname piene ir suberkite cukrų. Palikite pastovėti.

Persijokite miltus, įberkite druskos, įmuškite kiaušinį, įpilkite aliejaus. Galiausiai supilkite pieną su mielėmis.

REKLAMA

Minkykite tešlą, palaipsniui pilkite likusį pieną (pieno pilkite pagal poreikį, gali prireikti daugiau ar mažiau, priklausomai nuo tešlos konsistencijos).

REKLAMA

Paruoškite vientisą tešlą, kurią uždenkite ir palikite kilti.

REKLAMA

Iškočiokite tešlą ir ant jos sutarkuokite bulves bei sviestą.

Sulenkite tešlą iš šonų link centro ir palikite 15-20 minučių pastovėti.

REKLAMA

Šią procedūrą kartokite 3 kartus, iškočiokite ir išpjaukite apskritimus.

REKLAMA

Sluoksniuotą tešlą aptepkite kiaušiniu ir leiskite šiek tiek pakilti ant kepimo skardos.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.

REKLAMA

Štai ir viskas.

REKLAMA

Skanaus!

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].