Vasaros pradžia mus apdovanoja įvairiomis uogomis. Padarykite sveikus desertus iš jų!

REKLAMA

Panna cotta su aviečių padažu

REKLAMA

Sudėtis:

Grietinėlė 10% – 200 ml

REKLAMA

Grietinėlė 33% – 400 ml

REKLAMA

Citrinų žievelės

REKLAMA

Vanilės ekstraktas (arba vanilinis cukrus) – 1 valgomasis šaukštas

REKLAMA

Cukrus – 80 g

REKLAMA

Želatina – 10 g

REKLAMA

Vanduo – 50 ml

REKLAMA

Aviečių padažui:

REKLAMA

Šviežios avietės (arba šaldytos) – 150 g

REKLAMA

Cukraus pudra – 2 šaukštai.

REKLAMA

Citrinų sultys (šviežiai spaustos) – 1 valgomasis šaukštas.

REKLAMA

Gaminimas:

Ištirpinkite želatiną nedideliame kiekyje vandens ir palikite išbrinkti.

REKLAMA

Puode sumaišykite grietinėlę, cukrų, įdėkite nedidelį citrinos žievelės gabalėlį (visą gabalėlį) ir uždėkite ant mažos ugnies, kai kremas pradeda virti, nuimkite nuo viryklės.

REKLAMA

Ištraukite citrinų žievelę ir pridėkite vanilės ekstrakto. Pakaitinkite želatiną, kol ištirps. Perpilkite mišinį per sietelį, kad išvengtumėte gabalėlių. Leiskite šiek tiek atvėsti ir supilkite į formas. Šaldykite 4 valandas arba per naktį.

REKLAMA

Paruoškite aviečių padažą. Norėdami tai padaryti, nuplaukite avietes, įpilkite cukraus pudros, citrinos sulčių ir sutrinkite.

REKLAMA

Tada pertrinkite aviečių tyrę per sietą, kad atsikratytumėte sėklyčių. Jei naudojate šaldytas uogas, pavirinkite paruoštą aviečių tyrę keletą minučių.

REKLAMA

Ant atvėsintos panna cotta užpilkite nedidelį kiekį aviečių padažo, papuoškite mėtų arba bazilikų šakelėmis, šviežiomis uogomis.

REKLAMA

Morkų ir apelsinų uogienė

REKLAMA

Sudėtis:

Morkos – 1 kg

REKLAMA

Apelsinai – 2 vnt.

REKLAMA

Vanduo – 3,5 stiklinės

REKLAMA

Imbieras – 20 g

REKLAMA

Medus – 4 šaukštai

REKLAMA

Cinamonas – 1/4 šaukštelio

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Nulupkite morkas ir imbierą.

REKLAMA

Sutarkuokite morkas su stambia tarka, imbierą – smulkia.

REKLAMA

Nuplaukite apelsinus ir nuimkite žievelę (įsitikinkite, kad nėra likę baltos dalies), smulkiai supjaustykite.

REKLAMA

Išspauskite sultis iš apelsinų.

REKLAMA

Į puodą sudėkite morkas, supilkite vandenį, apelsinų sultis, apelsinų minkštimą, imbierą ir cinamoną, ir virkite maždaug valandą.

REKLAMA

Nukelkite nuo kaitros, šiek tiek atvėsinkite ir tik tada sudėkite medų.

REKLAMA

Supilkite uogienę į stiklainius (prieš tai palaikykite stiklainius įkaitintoje iki 100 laipsnių orkaitėje).

REKLAMA

Palikite džemą 10-12 valandų kambario temperatūroje. Laikyti galite šaldytuve kelias savaites.

REKLAMA

Naminiai marmeladiniai saldainiai

Sudėtis:

REKLAMA

1,5 puodelio vaisių sulčių arba šviežių daržovių sulčių

REKLAMA

4 šaukštai želatinos

REKLAMA

2–4 šaukštai medaus (pagal jūsų skonį, kiek saldžiai norisi)

REKLAMA

1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto (neprivaloma)

REKLAMA

Gaminimas:

Supilkite sultis į mažą puodą.

REKLAMA

Įpilkite želatinos ir palikite keletą minučių pastovėti.

REKLAMA

Kai želatina išbrinksta, išmaišykite.

REKLAMA

Uždėkite puodą ant vidutinės ugnies. Neužvirkite, želatina turi būti visiškai ištirpti.

REKLAMA

Įpilkite medaus ir vanilės ekstrakto.

REKLAMA

Supilkite mišinį į formeles ir atvėsinkite 2–3 valandas.

REKLAMA

Mėgaukitės gardžiais užkandžiais. Paruoštą marmeladą galima laikyti šaldytuve hermetiškame inde 2–3 savaites.

REKLAMA

Morengas su braškėmis ir plakta grietinėle

REKLAMA

Sudėtis:

400 g šviežių braškių

REKLAMA

1/2 citrinos

REKLAMA

300 ml grietinėlės, 33–35% riebumo

REKLAMA

3 šaukštai balzamiko acto

REKLAMA

2 šaukštai cukraus

REKLAMA

1 žiupsnelis vanilinio cukraus

REKLAMA

Morengams:

REKLAMA

300 g cukraus

REKLAMA

5 kiaušinių baltymai

REKLAMA

2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo

REKLAMA

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 120°C temperatūros.

REKLAMA

Paruoškite morengą: baltymus išplakite iki tankių putų.

REKLAMA

Sumažinkite greitį ir supilkite pusę cukraus, tada pridėkite krakmolo, supilkite likusį cukrų, padidinkite greitį ir plakite dar 10 minučių.

REKLAMA

Suformuokite apskritimus ant kepimo popieriaus (galite piešti aplink puodelio kontūrą).

REKLAMA

Kepkite 1 valandą įkaitintoje orkaitėje, tada išjunkite orkaitę ir palikite orkaitėje dar 15–20 minučių.

REKLAMA

Išspauskite 1 valgomą šaukštą citrinos sulčių. Supjaustykite braškes į 4 dalis.

REKLAMA

Pabarstykite uogas su cukrumi ir vanilės milteliais, apšlakstykite citrinos sultimis ir balzamiko actu, ir palikite susigerti.

REKLAMA

Išplakite grietinėlę su maišytuvu iki sodrios masės, svarbiausia, nepertraukite plakimo! Ant morengų sudėkite braškes, užpilkite braškių padažu.

REKLAMA

Aviečių pyragas

REKLAMA
Sudėtis:

pagrindui:

150 g sviesto

REKLAMA

4 šaukštai cukraus

REKLAMA

1 trynys

REKLAMA

250-300 g miltų

REKLAMA

1/2 šaukštelio kepimo miltelių

REKLAMA

Įdarui:

REKLAMA

700 g aviečių

REKLAMA

2 šaukštai cukraus

REKLAMA

1 valgomasis šaukštas krakmolo

REKLAMA

250 ml vandens

REKLAMA

Gaminimas:

Ištirpdykite sviestą. Į sviestą supilkite trynį ir cukrų. Gerai išmaišykite. Įpilkite kepimo miltelių.

REKLAMA

Įpilkite pusę miltų ir išmaišykite. Palaipsniui pridėkite likusius miltus, išmaišykite tešlą. Tešla turi gautis minkšta.

REKLAMA

Ištepkite formą su sviestu. Įklokite tešlą į formą, kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minučių, kol tešla taps auksinės spalvos.

REKLAMA

Įdarui sumaišykite 100 g aviečių su maišytuvu arba šakute, kol gausite tyrę. Įpilkite į gautą tyrę 200 ml vandens, cukraus ir kaitinkite kol užvirs.

REKLAMA

Krakmolą ištirpinkite 50 ml šalto vandens. Palaipsniui įmaišykite į aviečių tyrę krakmolą. Kai masė pradeda tirštėti, nukelkite nuo kaitros ir sudėkite likusias uogas. Švelniai sumaišykite.

REKLAMA

Supilkite ant iškepto pagrindo. Atvėsinkite pyragą kambario temperatūroje. Galite papuošti šviežiomis aviečių uogomis.

REKLAMA

Aviečių ledų pyragas

REKLAMA

Sudėtis:

žiupsnelis vanilinio cukraus

REKLAMA

1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių

REKLAMA

300 ml grietinėlės

REKLAMA

3 baltymai

REKLAMA

80 g cukraus pudros

REKLAMA

400 g aviečių

REKLAMA

100 g cukraus

REKLAMA

1,5 stiklinės saldžių trupinių

REKLAMA

2 šaukštai sviesto

REKLAMA

2 šaukštai medaus

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Supilkite grietinėlę į puodą, įpilkite cukraus ir vanilinio cukraus, ant mažos ugnies virkite 30 minučių. Tada atvėsinkite ir išplakite maišytuvu.

Sutrinkite 2/3 uogų į tyrę. Palaipsniui pridedant nedidelį kiekį šalto virinto vandens, tyrę pertrinkite per sietelį, kad pašalintumėte sėklas. Sudėkite grietinėlę į aviečių tyrę, sumaišykite.

REKLAMA

Kiaušinių baltymus išplakite su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Švelniai įmaišykite baltymus į kremą su aviečių tyre. Išmaišę įdėkite į šaldiklį 2 valandoms. Išmaišykite ir vėl šaldykite 2–3 valandas.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros. Saldžius trupinius sumaišykite su sviestu ir medumi. Sudėkite į kepimo indą. Kepkite 10 min. Leiskite visiškai atvėsti.

REKLAMA

Sudėkite ledus. Išlyginkite paviršių ir vėl įdėkite į šaldiklį. Ištraukite iš šaldiklio 10-15 minučių prieš patiekdami.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].