Skaniausias citrinų pyrago receptas – dar niekas nesugebėjo atsispirti šiam skanėstui!

REKLAMA

Sudėtis:

300 g miltų

REKLAMA

1 citrina

180 g sviesto

REKLAMA

230 g cukraus pudros

8 g kepimo miltelių

REKLAMA

3 kiaušiniai

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir 100 g cukraus pudros. Sudėkite 150 g sviesto. Ranka viską sutrinkite  į trupinius.

REKLAMA

Įmuškite 1 kiaušinį. Minkykite tešlą greitais judesiais. Tešla turi būti elastinga, minkšta ir švelni. Sudėkite tešlą į maistinį maišelį ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.

REKLAMA

Gaminkite citrininį kremą. Išspauskite sultis iš citrinos, nukoškite. Ištirpinkite likusius 30 g sviesto. Į lydytą sviestą supilkite citrinos sultis.

REKLAMA

Tada supilkite likusius 130 g cukraus pudros. Įmuškite likusius 2 kiaušinius. Maišydami, virkite kremą maždaug 5 minutes ant silpnos ugnies, kol beveik sutirštės. Nukelkite nuo ugnies.

REKLAMA

Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo paskleiskite du trečdalius tešlos ir pirštais paskirstykite išilgai formos dugno, formuodami šonus. Ant tešlos paskleiskite citrininį kremą.

REKLAMA

Likusią tešlą iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Uždėkite juosteles ant torto tinklelio pavidalu.

REKLAMA

Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C, 30 minučių.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].