Tai labai paprastas troškinys su minimaliu ingredientų kiekiu – vištiena, bulvėmis, pomidorais ir garstyčiomis. Šis receptas yra būtinas, jei jums reikia paruošti greitą, bet skanų ir neįprastą patiekalą.

REKLAMA

Ingredientai:

  • vištienos šlaunelės, 500 g
  • bulvės, 600 g
  • svogūnai, 100 g
  • majonezas, 200g
  • sūris, 100 g
  • pomidorai, 150 g
  • garstyčios, 1 valgomasis šaukštas
  • druska, pipirai, paprikos milteliai (pagal skonį).

Gaminimo eiga:

  1. Įsigykite vištienos filė arba nukaulinkite blauzdeles. Pagardinkite druska ir pipirais, įberkite raudonųjų paprikų miltelių. Palikite mėsą marinuotis 30 minučių.
  2. Gerai įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus kepkite vištieną, kol viena pusė apkeps.
  3. Kruopščiai nuplaukite bulves, nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais.
  4. Paruoškite kepimo indą.
  5. Išdėstykite ingredientus sluoksniais – bulvės, vištiena, vėl bulvės ir svogūnai. Svogūną galima supjaustyti pusžiedžiais arba sutarkuoti stambia tarka. Geriau, jei pirmiausia jį apkepsite toje pačioje keptuvėje, kurioje buvo kepama vištiena.
  6. Paruoškite padažą, įdėdami lygiomis dalimis majonezo, garstyčių, cukraus ir druskos. Užtepkite jį ant paskutinio troškinio sluoksnio ir išlyginkite.
  7. Ant padažo uždėkite plonas pomidorų riekeles, pabarstykite pipirais.
  8. Pašaukite indą į įkaitintą orkaitę (iki 200 C). Kepkite 30 minučių, tada išimkite, pabarstykite tarkuotu sūriu ir palikite orkaitėje dar 10 minučių.

Prieš patiekdami patiekalą pabarstykite smulkiai supjaustytomis šviežiomis žolelėmis.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].