Nekeptas persikų tortas. Ne tik gardus, bet ir lengvai paruošiamas

Ar norėtumėte skanaus, gaivaus ir nesunkiai paruošiamo deserto? Šis nekeptas persikų tortas būtent toks ir yra! Būtinai paragaukite!

REKLAMA

Sudėtis

  • 120 g sausainių
  • 80 g sviesto
  • 200 ml grietinėlės
  • 250 g graikiško jogurto (arba grietinės)
  • 25 g cukraus pudros
  • 60 g kondensuoto pieno
  • 12 g želatinos
  • 600 g persikų

Papuošimui

  • 150 ml grietinėlės
  • 25 g cukraus pudros

Gaminimas

Sutrinkite sausainius, supilkite lydytą sviestą ir užmaišykite trupininę tešlą. Kepimo formą padenkite kepimo popieriumi ir šaukštu sudėkite bei prispauskite sausainių tešlą.

Persikus nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir sutrinkite į tyrę. Želatiną užpilkite 100 ml vandens ir leiskite išbrinkti. Tuo tarpu išplakite grietinėlę, suberkite cukraus pudrą, sudėkite graikišką jogurtą, kondensuotą pieną, persikų tyrę ir viską kruopščiai išplakite.

REKLAMA

Ant nedidelės ugnies pakaitinkite išbrinkusią želatiną ir supilkite į persikų kremą. Sudėkite ant sausainių tešlos ir išlyginkite.

REKLAMA

Uždenkite maisto folija ir palaikykite šaldytuve 4 valandas. Praėjus šiam laikui, išplakite 150 ml grietinėlės su cukraus pudra. Supilkite grietinėlę į konditerinį maišelį ir papuoškite tortą plakta grietinėle bei persikų gabalėliais.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].