Kepti šį pyragą yra labai paprasta. O jo aromatas toks, kad neįmanoma atsispirti! Pyragas švelnus, skanus, tiesiog tirpstantis burnoje.

REKLAMA

Reikės:

100 g sviesto

REKLAMA

250 g miltų

200 g grietinės

REKLAMA

200 g cukraus

250 g uogų (šaldytų arba šviežių)

REKLAMA

2 kiaušinių

ketvirčio šaukštelio druskos

REKLAMA

pusantro šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimas:

Ištirpinkite sviestą mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Supilkite jį į dubenį. Į sviestą sudėkite cukrų. Sudėkite grietinę. Įmuškite kiaušinius.

REKLAMA

Viską išmaišykite iki vientisos masės naudodami šluotelę arba įprastą šaukštą.

REKLAMA

Persijokite miltus ir sudėkite į cukraus-sviesto mišinį. Tada suberkite kepimo miltelius ir druską. Viską gerai išmaišykite. Tešla paruošta.

REKLAMA

Paruoškite kepimo indą ir sutepkite jį aliejumi. Į jį sudėkite pusę paruoštos tešlos ir tolygiai paskirstykite. Tolygiai išdėliokite uogas ant tešlos. Jei naudojate šaldytas, nereikia atšildyti.

REKLAMA

Supilkite ant uogų likusią tešlą ir išlyginkite mentele.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pašaukite pyragą maždaug 30-40 minučių. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs mediniu pagaliuku.

REKLAMA

Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite gabaliukais. Patiekite ant stalo.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].