Naminiai zefyrai. Pasigaminsite lengviau nei numanėte!

Norisi ko nors lengvo, puraus ir saldaus? Mintyse iškyla zefyrų vaizdas. Pasigaminti šį desertą galima ir namuose. Naminiai zefyrai yra nesudėtingai paruošiami!

REKLAMA

Sudėtis

  • 750 g cukraus
  • vanilino
  • 25 g želatinos
  • 1 šaukštelis citrinos rūgšties
  • 150 ml vandens

Gaminimas

Užpilkite želatiną 0,5 puodelio šilto vandens, palikite išbrinkti. Sumaišykite vandenį su cukrumi, įberkite vanilino ir užvirkite sirupą. Kai užvirs, sirupas taps tirštesnis.

Išplakite želatiną šluotele ir supilkite į sirupą jo tirštėjimo stadijoje. Nukelkite sirupą nuo ugnies ir išplakite maišytuvu maksimaliu greičiu. Turite gauti baltą ir purią masę. Plakimo metu suberkite citrinos rūgštį. Galite pridėti ir žiupsnelį sodos.

REKLAMA

Supilkite masę į konditerinį maišelį ir išspauskite nedidelius apskritimus ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Jei zefyrus vienai dienai įdėsite į šaldytuvą, jie truputį išsileis ir šiek tiek sudrėgs. Desertas išeis purus, jei zefyrus paliksite džiūti kambario temperatūroje arba pusvalandį padžiovinsite orkaitėje.

REKLAMA

Lai naminiai zefyrai pradžiugina jus bet kokią dieną!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].