Iš moliūgų galima pagaminti daugybę sveikų patiekalų – ne tik garnyrą, bet ir gardų desertą.

REKLAMA

Verta paminėti moliūgų keksiukus arba cukruotus moliūgų pyragus. Bet tai dar ne viskas, galite pasigaminti originalų ir sveiką moliūgų marmeladą.

Marmelado gaminimui reikės:

REKLAMA
  • moliūgo (minkštimo) – 0,5 kg;
  • cukraus – 250 g;
  • citrinos sulčių – 3 šaukštų.

Kaip gaminti:

Moliūgą perpjaukite, nulupkite, kad pašalintumėte luobelę, minkštimą ir sėklas, ir supjaustykite mažais gabalėliais.

REKLAMA

Sudėkite gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Keptas daržoves susmulkinkite elektriniu smulkintuvu arba sumalkite mėsmale. Bet kuriuo atveju pertrinkite tyrę per sietelį.

REKLAMA

Puode sumaišykite tyrę su cukrumi ir citrinos sultimis, išmaišykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies.

Kai užvirs, virkite dar 5-10 minučių arba kol tyrė taps tiršta. Tada nuimkite mišinį nuo viryklės, supilkite į ne storesnę kaip 2 cm storio pergamentu išklotą skardą ir palikite 24 valandas kambario temperatūroje.

REKLAMA

Paruoštą atšaldytą masę supjaustykite kubeliais, apibarstykite cukraus pudra arba krakmolu ir sudėkite į plastikinį indą arba stiklinį indelį.

Gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].