Noriu pasidalinti patikrintu receptu!

REKLAMA

Ingredientai:

  • varškė – 200 g
  • miltai – 200 g
  • kiaušinis – 1 vnt.
  • cukrus – 70 g
  • augalinis aliejus – 7 šaukštai
  • kepimo milteliai – 10 g
  • vanilino pagal skonį
  • obuoliai – 4 vnt.
  • citrinos sultys
  • cukrus – 2 šaukštai
  • sviestas – 30 g

Paruošimas:

REKLAMA
  1. Sutrinkite varškę su cukrumi, kiaušiniu, druska ir vanile, įpilkite augalinio aliejaus ir sumaišykite iki vientisos masės.
  2. Palaipsniui įberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, išminkykite minkštą ir nelimpančią tešlą.
  3. Įdėkite tešlą į maišelį ir kol ruošite įdarą, visą tą laiką tešlą laikykite šaldytuve.
  4. Nuluptus obuolius sutarkuokite stambia tarka, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite su cukrumi. Troškinkite keptuvėje, kol suminkštės.
  5. Padalinkite tešlą į 4 dalis ir kiekvieną iš jų iškočiokite.
  6. Kiekvieną gautą paplotėlį supjaustykite į keturias dalis ir išdėliokite gautą įdarą, užspauskite kraštus taip, kad gautumėte ritinėlius.
  7. Sausainius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

Kepkite 180 C temperatūroje 20 – 25 minutes.

REKLAMA

Paruoštus sausainius apibarstykite cukraus pudra ir cinamonu. Mėgaukitės kartu su arbata!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].