Tai – minkšti, labai skanūs ir tiesiog tirpstantys burnoje pyragėliai, kuriuos paruošti yra labai paprasta.

REKLAMA

Tešlą sumaišysite vos per 5 minutes, o tuomet ją reikės per naktį palaikyti šaldytuve.

REKLAMA

 Jums reikės:

  • 1 kg miltų
  • 50 g šviežių mielių
  • 2 arb. š. cukraus
  • 4-6 arb. š. druskos
  • 4 kiaušinių trynių
  • 50 g margarino
  • 400 ml grietinės
  • 200 g tarkuoto sūrio (jei sūris sūrus, druskos nedėkite)

Taip pat reikės:

REKLAMA
  • 1 kiaušinio
  • Sezamo sėklų
  • Kmynų
  • Romo kvapiosios medžiagos

Kaip gaminti?

Sutrupinkite mieles.

REKLAMA

Ištirpinkite margariną, išmaišykite rankomis.

REKLAMA

Įberkite cukraus ir druskos.

REKLAMA

Įdėkite kiaušinių trynių ir grietinės. Taip pat įdėkite romo kvapiosios medžiagos – tai slaptas ingredientas, kurio, ko gero, dar niekada nedėjote į pyragėlius.

Palaipsniui berkite miltus. Jei reikia, įberkite daugiau miltų.

REKLAMA

Sumaišykite visus ingredientus. Paruoštą tešlą apvyniokite plastikine plėvele.

REKLAMA

Per naktį palaikykite šaldytuve.

REKLAMA

Ryte tešlą išimkite iš šaldytuvo ir palaukite, kol sušils iki kambario temperatūros.

Iškočiokite tešlą, aptepkite plaktu kiaušiniu, pabarstykite tarkuotu sūriu ir supjaustykite.

REKLAMA

Suformuokite pyragėlius, aptepkite kiaušiniu, pabarstykite sezamo sėklomis ir kmynais.

REKLAMA

Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol pyragėliai taps auksinės spalvos.

Į tešlą taip pat galite įdėti šoninės ar kitų ingredientų.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].