Netoli mūsų namų pardavinėja skaniausius mielinius pyragėlius su bulvėmis, kokius tik esu ragavusi. Subtilus skonis ir nuostabus aromatas pavergia kiekvieną! Žinoma, bandžiau juos kepti namuose, bet skonis buvo tik panašus į šių pyragėlių. Neseniai pardavėja pasidalino receptu, todėl dabar mėgautis šiais pyragėliais galiu bet kada, kuomet tik to noriu!

REKLAMA

Šiuos pyragėlius malonu ne tik valgyti, bet ir gaminti. Nors naudojama mielinė tešla, tačiau ją paruošti yra tikrai labai paprasta. Koks nuostabus aromatas pasklinda po namus kepant šiuos pyragėlius! Labai rekomenduoju išsisaugoti receptą ir kuo greičiau išbandyti šiuos pyragėlius.

Kaip kepti mielinius pyragėlius su bulvėmis keptuvėje?

REKLAMA

Jei mieliau naudojate šviežias, o ne sausas mieles, jų reikės dvigubai daugiau, tai yra, 10 g produkto. Visai nesvarbu, kokias mieles naudosite, rezultatas bus toks pat.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 800 g bulvių
  • 1 kiaušinio
  • 5 g sausų mielių
  • Saulėgrąžų aliejaus
  • 600 g kvietinių miltų
  • Druskos (pagal skonį)
  • Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 1 svogūno

Kaip gaminti?

Pirmiausia išvirkite 800 g bulvių. Į atskirą indą supilkite 400 ml bulvių nuoviro (jo pagrindu bus ruošiama tešla).

REKLAMA

Į šiltą bulvių nuovirą  įberkite druskos  ir maltų juodųjų pipirų. Įmuškite kiaušinį, įberkite mielių ir išmaišykite tešlą. Suberkite miltus, įpilkite 50 ml saulėgrąžų aliejaus. Minkykite minkštą tešlą.

REKLAMA

Tešlą dėkite į dubenį, patepkite saulėgrąžų aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir rankšluosčiu. Dubenį padėkite į šiltą vietą 1,5–2 valandoms.

REKLAMA

Sutrinkite bulves. Sumaišykite su smulkintu svogūnu, pakepintu aliejuje iki auksinės spalvos. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite.

REKLAMA

Darbinį paviršių ir rankas patepkite saulėgrąžų aliejumi, išimkite tešlą ir padalinkite į 10 dalių. Kiekvieną dalį susukite  į rutulį.

REKLAMA

Kiekvieną rutulį iškočiokite storu sluoksniu, dėkite įdarą ir suvyniokite į pyragaitį. Užlenkite kraštus. Tą patį padarykite su visais tešlos gabalėliais.

REKLAMA

Pyragėlius apkepkite įkaitintame saulėgrąžų aliejuje iš abiejų pusių.

Iš mielinės tešlos  pagamintus pyragėlius galima patiekti kaip pirmąjį patiekalą, su salotomis ar tiesiog kaip užkandį. Iškeptus pyragėlius būtinai padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Ar patys gaminate pyragėlius, ar mieliau juos perkate?

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].