Savaitgalį galite palepinti save tikrais karališkais pusryčiais – minkštais ir puriais suktinukais, kuriuos galėsite derinti su įvairiais produktais arba tiesiog valgyti vienus. Tokiu purių ir pieniškų bandelių parduotuvėje tikrai nerasite! 

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 400 ml pieno
  • 10 g sausų mielių
  • 2 š. cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 900 g miltų
  • 1 a.š. druskos
  • 90 g sviesto

Į gilų dubenį sudėkite mieles, cukrų ir supilkite šiek tiek pašildytą pieną. Viską švelniai išmaišykite.

REKLAMA

Tuomet įmuškite vieną kiaušinį ir sudėkite vieno kiaušinio baltymą. Dar kartą viską išmaišykite.

Į mišinį suberkite miltus, druską ir gerai išminkykite tešlą. Sudėkite suminkštėjusi sviestą ir minkykite tešlą dar 2-3 minutes.

REKLAMA

Tuomet uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite tešlą pakilti apie 40 minučių.

REKLAMA

Iškilus tešlai, išspauskite iš jos orą ir perkelkite ja ant švaraus paviršiaus, ir padalinkite į 12 dalių.

Kiekvieną gabalėlį dar kartą iškočiokite lenkdami tešlą pirštų galiukais į save (žr. vaizdo įrašą), tuomet sudėkite į lėkštę ir uždenkite folija. Leiskite pastovėti apie 15 minučių.

REKLAMA

Pailsėjus tešlai, kiekvieną gabalėlį iškočiokite išilgai, tuomet susukite į ritinėlį ir pirštais užrieskite kraštus.

REKLAMA

Suktinukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždenkite folija ir palikite 15 minučių.

Tuomet viršų galite ištepti kiaušinio tryniu ir labai aštriu peiliu padaryti įpjovas viršuje.

REKLAMA

Ritinėlius kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.

Skanaus!

REKLAMA

Receptą galite sekti ir vaizdo įraše:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].