Jungtinės Karalystės mokslininkai atliko keletą tyrimų ir išsiaiškino, koks užkandis laikomas sveikiausiu. Iš viso eksperimente dalyvavo 87 savanoriai. Visi jie turėjo kokių nors valgymo įpročių. Gydytojai suskirstė juos į grupes. Pirmajai grupei užkandžiui buvo pasiūlyta sveikų migdolų, o antrajai – maltų migdolų. Likusieji programoje dalyvavę vyrai ir moterys pirmenybę teikė keksiukams.

REKLAMA

Galiausiai paaiškėjo, kad pacientai, kuriems buvo duodama migdolų, jautėsi geriau.

REKLAMA

Jų organizme padidėjo butirato kiekis. Ši medžiaga tam tikromis dozėmis veikia maistinių medžiagų pernešimą organizme, padeda stiprinti imuninę sistemą ir suteikia atsipalaidavimo pojūtį. Kaip pastebėjo mokslininkai, nereikėtų persistengti su riešutais, nes produktas yra kaloringas. Eksperimento metu visi dalyviai per dieną gaudavo po 56 g produktų.

Tyrimo rezultatai buvo paskelbti žurnale „The American Journal of Clinical Nutrition“.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].