Ingredientai
- jautienos kepenys – 900 g,
- morkos – 450 g,
- svogūnai – 450 g,
- sviestas – 200 g,
- augalinis aliejus – 30 g,
- druska – 12 g,
- juodieji pipirai – 5 g,
- grietinėlė 30% – 100 ml.
Gaminimo eiga
Atskirai pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus, morkas ir supjaustytas kepenis.
REKLAMA
Kepenis kepkite 10 minučių nuolat maišydami. Po 10 minučių nukelkite keptuvę su kepenėlėmis nuo kaitlentės, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti 15 min.
Supilkite grietinėlę į gilų puodą, užvirinkite ir sudėkite kepenėles, keptas daržoves, druską ir pipirus. Įdėkite sviestą ir sutrinkite su trintuvu į vienalytę masę.
REKLAMA
Atvėsinkite ir patiekite su skrebučiais, duona ar kitu mėgstamu užkandžiu.
Skanaus!
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.