Vieno indo vakarienė: malta mėsa su daržovėmis. Patiks net vaikams

Prieš mėnesį man pavyko išvykti pailsėti į Turkiją. Viešbutis buvo nebrangus, bet maistas tikrai skanus. Būtent ten aš pirmą kartą paragavau paprasto, bet beprotiškai skanaus mėsos troškinio. Malta mėsa su daržovėmis, kepta orkaitėje, nepatraukė mano dėmesio. Tačiau paragavusi patiekalo iš vyro lėkštės, iškart bėgau savo porcijos.

REKLAMA

Vakare nuėjau pas šefą ir paprašiau jo atskleisti dieviškojo patiekalo paslaptį. Jis pasirodė draugiškas ir mielai pasidalijo man reikalinga informacija. Beje, iki poilsio pabaigos surinkau solidų skaičių receptų, kuriais pasidalinsiu kitą kartą.

mėsa su daržovėmis

Jums reikės:

  • Maltos jautienos 500 g
  • Bulvių 6 vnt.
  • Pomidorų 4 vnt.
  • Svogūnų 2 vnt.
  • Saldžiųjų paprikų 2 vnt.
  • Čili pipirų 10 vnt.
  • Česnako 5 skiltelių
  • Pomidorų pastos 1 valgomojo šaukšto
  • Čili padažo 1 valgomojo šaukšto
  • Vandens 750 ml
  • Alyvuogių aliejaus 100 ml
  • Druskos 1 šaukštelio
  • Juodųjų pipirų (maltų) 1 šaukštelio
  • Kmynų 1 šaukštelio
  • Paprikos miltelių 1 šaukštelio

Gaminimas:

Bulves nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, tada sudėkite į dubenį su vandeniu. Pomidorus nulupkite (užberkite šiek tiek druskos ant jų) ir taip pat supjaustykite kubeliais.

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite svogūnus, čili pipirus, paprikas ir česnaką. Suberkite bulves į didelės kepimo skardos vidurį, o kitas daržoves išdėliokite aplink, sudarydami krūveles.

mėsa su daržovėmis

Išdėliokite maltos mėsos rutuliukus tarp daržovių ir apibarstykite bulves česnaku.

REKLAMA

Pomidorus gerai sutrinkite, kad išsiskirtų sultys. Įpilkite pomidorų pastos, čili padažo, vandens, aliejaus ir prieskonių. Gautu padažu užpilkite daržoves ir mėsą, tada viską gerai išmaišykite rankomis.

mėsa su daržovėmis

REKLAMA

Visą mišinį išmaišykite, lengvai paspausdami, išskirstykite kepimo formoje. Kepkite patiekalą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 35 minutes.

Turkiška mėsa su daržovėmis tinka, kai norite pamaitinti didelę kompaniją. Tačiau nepamirškite, kad originaliai patiekalas yra gana aštrus. Jei nesate aštraus maisto gerbėjas, sumažinkite čili pipirų kiekį.
Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].