Mėsa įdaryti pomidorai su slaptu ingredientu

Karštas patiekalas, kurio pagrindas – pomidorai? Kodėl gi ne! Įdarytus pomidorus troškinsime orkaitėje ir išsiaiškinsime, ar tai gera idėja. Beje – išduosime paslaptį, tai nėra tiesiog pomidorai su faršu. Mūsų slaptas ingredientas mėsos įdarą pavers išskirtiniu. Į įdarą mes dėsime keptų baklažanų, svogūnų, česnako ir dar šio to. Ko? Skaitykite receptą ir sužinokite. Pažadame, kad šeimyna tikrai prašys pakartoti! Beje, patiekalą galima patiekti ir be garnyro – juk jame nemažai daržovių.

REKLAMA

Ruošimo trukmė apie 1 val. 45 min. Iš nurodyto kiekio ingredientų gausite apie 4–6 porcijas.

Ingredientai

  • 500 g liesos maltos jautienos
  • 12 vidutinių pomidorų
  • 1 didelis baklažanas
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 šaukštai bulguro
  • 6–8 šakelės mėtų
  • 6–8 petražolių šakelės
  • 1 šaukštelis maltų kmynų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • druskos pagal skonį
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga

1 žingsnis
Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C. Įdarytų pomidorų kepimui skirtą 25 x 35 cm indą sutepkite bet kokiais riebalais (aliejumi ar sviestu).
2 žingsnis
Baklažaną subadykite šakute ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 10–15 minučių, kas kelias minutes apverskite. Baklažanas turi gerokai patamsėti. Išėmę iš orkaitės leiskite jam atvėsti.
3 žingsnis
Iškeptą baklažaną nulupkite. Minkštimą kartu su sultimis perpilkite į gilų dubenį ir sutrinkite rankiniu maišytuvu.
4 žingsnis
Nupjaukite pomidorų kepurėles ir atidėkite į šalį, jų prireiks vėliau. Išimkite minkštimą arbatiniu šaukšteliu ir įdėkite į maišytuvą. Įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų ir sumaišykite iki vientisos masės. Supilkite šį padažą į kepimo indą.
5 žingsnis
Nulupkite svogūną ir česnaką, smulkiai sutarkuokite arba supjaustykite. Sumaišykite svogūną su česnaku, malta mėsa, kepta baklažanų tyrele ir virtu bulguru. Pagardinkite kmynais, druska ir pipirais. Įdėkite smulkiai supjaustytus mėtų ir petražolių lapus, dalį jų atidėkite patiekimui, ir gerai išmaišykite šį pomidorų įdarą.
6 žingsnis
Pomidorų vidų šiek tiek pabarstykite druska. Užpildykite pomidorus malta mėsa ir uždenkite nupjautais dangteliais. Pomidorus perkelkite į formą ir sandariai uždenkite kepimo indą folija. Įdėkite indą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite toliau, kol pomidorai paruduos, o formos dugne skystis sutirštės, maždaug 30–35 min. Įdarytus pomidorus apibarstykite likusiais žalumynais ir patiekite karštus.
SKANŪS PATARIMAI

Įdarytus pomidorus su faršu galima apibarstyti bet kokiu tarkuotu sūriu – kietu ar puskiečiu. Po to uždenkite juos „dangteliais“ ir pašaukite į orkaitę, kaip turėtų būti pagal receptą.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].