Pomidorai – tai universalios daržovės, iš kurių galima paruošti daugybę skirtingų patiekalų. Kai kuriuose restoranuose iš pomidorų netgi ruošiami desertai, pavyzdžiui, pomidorų šerbetas.

REKLAMA

Šį kartą norime su jumis pasidalinti gana neįprastu pomidorų marinavimo būdu: tikime, kad jis taps jūsų mėgstamiausiu!

REKLAMA

Marinuoti pomidorai su aviečių lapais yra ne tik nepaprastai skanūs, bet ir labai sveiki. Aviečių lapuose gausu vitamino C, todėl tai yra puikus būdas aprūpinti organizmą šio vitamino atsargomis.

Iš nurodytų ingredientų paruošite 3 litrus marinuotų pomidorų.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 kg pomidorų
  • 3 aviečių lapų
  • 8 česnakų skiltelių
  • 2 arb. š. druskos
  • 5 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. acto

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į sterilų stiklainį sudėkite nuluptas česnako skilteles, aviečių lapelius ir nuplautus vidutinio dydžio pomidorus.

REKLAMA

Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliu  ir palikite pusvalandį pastovėti. Vandenį nupilkite į puodą, suberkite druską ir cukrų, įpilkite acto. Kaitinkite, kol vanduo užvirs.

REKLAMA

Paruoštą marinatą supilkite į stiklainį. Užsukite dangtelį, apvyniokite rankšluosčiu, apverskite stiklainį. Kai stiklainio turinys atvės, laikykite šaldytuve.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].