Marinuoti pievagrybiai. Juos galima valgyti jau kitą dieną

Marinuoti pievagrybiai bus puikus užkandis. Marinuoti šiuos grybus visai nesunku, tad siūlome išbandyti šį receptą.

REKLAMA

Ingredientai: 

  • pievagrybiai – 500 gramų
  • česnakai – 3 skiltelės
  • svogūnas – 1 vidutinio dydžio
  • pusė paprikos (supjaustytos kubeliais).

Marinatui:

REKLAMA
  • vanduo – 1 litras
  • lauro lapai – pagal skonį
  • juodieji pipirai žirneliais – 5 vnt.
  • džiovintas mairūnas
  • actas 9% – 80 mililitrų
  • druska – 1,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas
  • alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas.

Gaminimas: 

REKLAMA

Grybus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes šiek tiek pasūdytame vandenyje. Virtus grybus sudėkite į kiaurasamtį.

Marinato gaminimas: į 1 litrą vandens įdėkite lauro lapų, juodųjų pipirų ir mairūno. Virkite apie 2-3 minutes. Tada nukelkite nuo ugnies, supilkite actą ir alyvuogių aliejų. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

REKLAMA

Pievagrybius (jei dideli) perpjaukite per pusę, sudėkite į keraminį gilų indą, ant viršaus sudėkite paprikų kubelius, smulkintą svogūną ir česnaką. Užpilkite viską karštu marinatu, uždenkite ir palikite atvėsti. Tada įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite 12 valandų. Skanaus!

pievagrybiai

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].