Tokiu būdu agurkus gaminu jau seniai. Mano patirtis rodo, kad nė vienas stiklainis nesugenda ir agurkai nesuminkštėja. Verta išbandyti šį receptą, jei norite agurkus laikyti žiemai. Be minėtų ingredientų, į stiklainius galite dėti ir kitų – pavyzdžiui, serbentų lapų, jalapenų…

REKLAMA

Išvardyti ingredientai skirti vienam 720 ml stiklainiui.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • Šviežių krapų
  • 1 nedidelio lauro lapelio
  • Kelių juodųjų pipirų grūdelių
  • Garstyčių sėklų
  • Obuolių sidro acto
  • Vandens actui praskiesti 2:1 – 100 ml obuolių sidro acto ir 200 ml vandens.

Pasirinktinai:

REKLAMA

  • Serbentų lapų
  • Jalapenų
  • Aštriosios paprikos
  • Prieskonių pagal skonį

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Paruoškite švarius stiklainius ir dangtelius.

REKLAMA

Nuplaukite krapus ir leiskite jiems nudžiūti.

Tada sudėkite į stiklainių dugną.

REKLAMA

Kruopščiai nuplaukite agurkus.

REKLAMA

Sudėkite juos į stiklainius.

Sluoksniuokite agurkus stiklainiuose taip, kad jų tilptų kuo daugiau – suspauskite juos vieną šalia kito.

REKLAMA

Įdėkite cukraus, druskos, acto (sumaišytų su vandeniu).

REKLAMA

Ir gerai uždarykite.

Kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

REKLAMA

Tada ištraukite iš vandens, apverskite.

REKLAMA

Taip palikite atvėsti.

REKLAMA

Tuomet galite padėti į spintą su kitomis gėrybėmis.

Agurkai išsilaikys ilgai.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].