Nors makaronai į Europą atkeliavo iš Kinijos, būtent italai išmokė pasaulį, kaip juos išvirti šimtais skirtingų būdų.

REKLAMA

Yra begalė receptų: makaronai virti, kepti, užkepti orkaitėje, ruošiami su sūriu, kiaušiniais, grybais, įvairiausiomis daržovėmis ar jūros gėrybėmis.

REKLAMA

Tačiau yra vienas receptas, kuris Rusijos virtuvėje užima ypatingą vietą, manome, kad jis patiks ir jums. Tai – jūrininkų makaronai!

REKLAMA

Iš kur atsirado „Jūrininkų makaronai“?

XIX amžiuje Rusijos karinio jūrų laivyno jūreiviams, po sunkaus darbo, buvo įprasta kaip atlygį duoti makaronų ir mėsos. Laikui bėgant, sotus patiekalas iš laivyno virtuvių persikėlė į paprastų žmonių virtuves ir buvo pamėgtas milijonų žmonių.

Įdomu, kad pavadinimas „Jūrininkų makaronai“ pasirodė tik praėjusio amžiaus viduryje. Klasikinėje rusų receptų knygoje „Apie skanų ir sveiką maistą“, išleistoje 1939 m., prierašo „jūrininkų“ dar nėra, šis receptas buvo pavadintas tiesiog „Makaronai su mėsa“.

REKLAMA

Kaip ir bet kuris populiarus patiekalas, gardūs „Jūrininkų makaronai“ turi savų paslapčių, kuriomis norime pasidalyti su jumis.

Kaip virti „Jūrininkų makaronus“

  1. Išvirkite pasirinktus makaronus, kol jie bus pusiau kieti (al dente), yra svarbu jų nepervirti. Geriausia tai daryti dideliame kiekyje vandens (1:10), kad makaronai nesuliptų.
  2. Geriausiai tinka makaronai-vamzdeliai. Juk kuo daugiau mėsos įdaro prisikimš į vamzdelių vidų, tuo bus skaniau.

REKLAMA

3. Mėsa gali būti bet kokia, pagal jūsų skonį, bet čia puikiai tinka jautienos sprandinė. Ji turi ryškų skonį ir šiek tiek riebalų.

INGREDIENTAI

  • 300 g makaronų
  • 600 g maltos mėsos
  • 1 svogūnas
  • 1 morka (nebūtina)
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 valg. š. pomidorų pastos
  • 0,5 arbatinio š. vandens
  • 2 valg. š. augalinio aliejus
  • druska ir pipirai pagal skonį
  • 50 g sūrio arba grietinės (nebūtina)

GAMINIMO EIGA

Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnakus.

REKLAMA

Gilioje keptuvėje apkepkite daržoves. Jei pageidaujate, morkas galima kepti kartu su svogūnais.

REKLAMA

Faršą sumaišykite su daržovėmis ir kepkite 10–12 min.

REKLAMA

Įpilkite pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite dar 2 minutes.

Užpilkite pusę stiklinės karšto vandens, pipirų ir druskos, troškinkite dar 5 minutes.

REKLAMA

Paruoškite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės.

Į mėsos padažą suberkite nukoštus išvirusius makaronus. Viską patroškinkite kartu dar 5 minutes.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Prieš patiekiant, patiekalą galite apibarstyti tarkuotu sūriu. Arba galite valgyti su grietine. Mes mėgstame „Jūrininkų makaronus“ su sūriu, o kurį variantą išbandysite jūs? Bet kokiu atveju – tai paprastas, skanus ir sotus patiekalas, tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].