Išbandykite šį be galo skanų medučio receptą! Visos pastangos jį gaminant tikrai to vertos!

REKLAMA

Sudėtis

REKLAMA

Tešlai:

100 g sviesto

120 g cukraus

REKLAMA

3 kiaušiniai

250 g medaus

REKLAMA

1 šaukštelis sodos

350 g miltų

REKLAMA

Kremui:

500 ml grietinėlės

750 g grietinės

REKLAMA

120 g cukraus pudros

1 šaukštas vanilės ekstrakto

REKLAMA

2 pakeliai grietinėlės standiklio

Gaminimas:

Visus tešlos ingredientus (išskyrus miltus) sudėkite į mažą prikaistuvį ir dėkite į vandens vonią (dideliame puode užvirkite vandenį ir ant jo uždėkite prikaistuvį su tešla).

REKLAMA

Šildykite turinį, nuolat maišydami. Kai viskas ištirps, virkite 5 minutes ir nukelkite nuo ugnies.

REKLAMA

Palaipsniui maišant suberkite miltus. Tešla taps skysta kaip keksiukas. Nesijaudinkite. Uždenkite tešlą ir padėkite į šaldytuvą 8–12 valandų.

REKLAMA

Po stovėjimo tešla šiek tiek sutirštėja. Tešlą gaminame vakare, o ryte jau kepame pyragus.

REKLAMA

Tešlą padalinkite į 8 vienodus gabalėlius. Palikite 2–3 gabalėlius. Likusius sudėkite į šaldytuvą, kad jie nespėtų minkštėti, kol kepsite pirmuosius pyragus.

REKLAMA

Iškočiokite tešlą ant kepimo popieriaus, kitaip bus labai sunku perkelti pyragus į kepimo skardą, nes tešla labai minkšta.

REKLAMA

Popierių būtina apibarstyti miltais. Tešla yra minkšta ir šiek tiek lipni, todėl rankas ir kočėlą taip pat apibarstykite miltais.

REKLAMA

Iškočiokite tešlos gabalėlį ant popieriaus ir apipjaustykite tinkamu dydžiu. Tešlą kartu su popieriumi perkelkite ant kepimo skardos.

REKLAMA

Kepkite pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5 minutes.

REKLAMA

Taip darykite su visais tešlos gabalėliais. Kol vienas pyragas kepa, nedelsdami iškočiokite kitą ant antro popieriaus. Leiskite pyragams atvėsti.

REKLAMA

1 minutę plakite atšaldytą grietinėlę maišytumu, palaipsniui supilkite 2 pakelius tirštiklio ir tęskite plakimą.

REKLAMA

Palaipsniui supilkite cukraus pudrą, vanilės ekstraktą ir plakite, kol grietinėlė sutirštės.

REKLAMA

Atskirai išplakite grietinę (bet nereikia, kad būtų skysta). Į plaktą grietinėlę supilkite grietinę ir atsargiai mentele viską išmaišykite.

REKLAMA

Kremas yra paruoštas. Tepame tortą.

REKLAMA

Pyragus ir kraštus sutepkite kremu, apibarstykite trupiniais ir padėkite, kad įsigertų, į šaldytuvą 8–12 valandų.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].