Tai – puikus desertas iš kondensuoto pieno ir skanaus kremo.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 380 g kondensuoto pieno
  • 2 kiaušinių
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 8 g kepimo miltelių
  • 140 g kvietinių miltų

Kremui:

REKLAMA
  • 350 g graikiško jogurto arba grietinės
  • 150 g šalto kondensuoto pieno
  • 30 g citrinos sulčių

Kaip gaminti?

  1. Supilkite kondensuotą pieną į didelį ovalų dubenį.
  2. Įmuškite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą ir sutrinkite trintuvu.
  3. Miltus persijokite per sietelį.
  4. Sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į mišinį.
  5. 30 x 20 cm kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
  6. Tešlą tolygiai paskleiskite ir mediniu iešmeliu padarykite ant jos bangeles.
  7. Pašaukite į įkaitintą statinę orkaitę. Kepkite 10-12 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje..
  8. Kai tešla iškeps, išimkite ją iš kepimo formos.
  9. Nupjaukite ilguosius galus iš kiekvienos pusės, perpjaukite per pusę, o kitą pusę taip pat perpjaukite per pusę.
  10. Jūs gausite 4 tešlos dalis.
  11. Vieną pusę dėkite į nedidelį blenderį ir sutrinkite į trupinius.
  12. Į vidutinio dydžio ovalų dubenį sudėkite graikišką jogurtą, šaltą kondensuotą pieną ir sutrinkite trintuvu.
  13. Maišydami supilkite citrinos sultis ir uždenkite dubenį folija.
  14. Palikite 30 minučių šaldytuve.
  15. Ant iškeptos tešlos šaukštu dėkite kremą.
  16. Atsargiai paskleiskite kremą, uždėkite kitą tešlos pusę, vėl aptepkite kremu, ir vėl dėkite biskvitą.
  17. Šonus ištepkite kremu ir padenkite trupiniais.
  18. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
  19. Po 2 valandų patikrinkite, ar pyragas tvirtas. Jei taip, supjaustykite.

Skanaus!

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].