Ingredientai:

REKLAMA

nuluptas moliūgas – 2 kg;

REKLAMA

cukrus – 200 g;

REKLAMA

dviejų didelių apelsinų sultys;

REKLAMA

citrinos rūgštis – 0,5 šaukštelio.

REKLAMA

Gaminimas:

Nuluptą moliūgą supjaustykite gabalėliais, suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų.

REKLAMA

Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir virkite, kol moliūgai visiškai  išvirs.

REKLAMA

Tada moliūgus susmulkinkite trintuvu arba sutrinkite per sietelį.

REKLAMA

Supilkite apelsinų sultis, įpilkite cukraus, citrinos rūgšties ir vėl pakaitinkite ant ugnies.

REKLAMA

Sureguliuokite sultis pagal savo skonį, jei reikia pridėkite cukraus ar citrinos, kol skonis bus tinkamas.

REKLAMA

Sultis užvirkite ir supilkite į sterilius stiklainius, sandariai uždarykite.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].