Citrinų uogienė yra universali. Skanu valgyti tiesiog su šaukštų, dėti į arbatą arba naudoti kaip pyragų ir sausainių įdarą.
REKLAMA
Juns reikės:
REKLAMA
Citrinos – 1 kg.
REKLAMA
Cukrus – 1,5 kg.
REKLAMA
Vanduo – 400 ml.
REKLAMA
Gaminimas:
Kruopščiai nuplaukite citrinas, nulupkite ir 20 minučių panardinkite į verdantį vandenį.
REKLAMA
Tada vėl nuplaukite citrinas šaltu vandeniu ir supjaustykite mažais gabalėliais, pašalindami visus kaulus.
Dėl sirupo sumaišykite cukrų su vandeniu. Padėkite ant ugnies ir kai tik užvirs,suberkite į sirupą citrinos griežinėlius.
REKLAMA
Kai tik uogienė pradės virti, nedelsdami pašaliname ją nuo ugnies.
REKLAMA
Visiškai atvėsinkite ir vėl užvirkite ir vėl atvėsinkite.
REKLAMA
Paruoštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite.
REKLAMA
Smagaus arbatos vakarėlio!
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].