Citrinų uogienė yra universali. Skanu valgyti tiesiog su šaukštų, dėti į arbatą arba naudoti kaip pyragų ir sausainių įdarą.

REKLAMA

Juns reikės:

REKLAMA

Citrinos – 1 kg.

REKLAMA

Cukrus – 1,5 kg.

REKLAMA

Vanduo – 400 ml.

REKLAMA

Gaminimas:

Kruopščiai nuplaukite citrinas, nulupkite ir 20 minučių panardinkite į verdantį vandenį.

REKLAMA

Tada vėl nuplaukite citrinas šaltu vandeniu ir supjaustykite mažais gabalėliais, pašalindami visus kaulus.

Dėl sirupo sumaišykite cukrų su vandeniu. Padėkite ant ugnies ir kai tik užvirs,suberkite į sirupą citrinos griežinėlius.

REKLAMA

Kai tik uogienė pradės virti, nedelsdami pašaliname ją nuo ugnies.

REKLAMA

Visiškai atvėsinkite ir vėl užvirkite ir vėl atvėsinkite.

REKLAMA

Paruoštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite.

REKLAMA

Smagaus arbatos vakarėlio!

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].