Paprasta daržovė tapo skanesnė už mėsą.

Kopūstai retai patiekiami kaip atskiras patiekalas, dažniau galite juos sutikti salotose ir sriubose. Tačiau išmokysime  šią paprastą daržovę gaminti taip, kad ji taptų skanesnė už mėsą: visą kopūsto galvą supjaustome apskritimais ir pašauname į orkaitę.

Keturioms porcijoms prireiks kilogramo kopūsto, augalinio aliejaus (geriau aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus), druskos ir absoliučiai bet kokių prieskonių, čia atsiveria platus laukas eksperimentams. Galite apsiriboti paprastais juodaisiais pipirais, net ir su jais kopūstai bus skanūs.

Geriau rinktis mažo dydžio galvutę, taip patogiau ir greičiau iškeps. Nuo kopūsto nulupkite viršutinius lapus ir supjaustykite storais, maždaug 3 centimetrų griežinėliais.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, lengvai patepkite aliejumi. Išdėliokite kopūstus, kiekvieną apskritimą pabarstykite pasirinktais prieskoniais ir gausiai užpilkite alyvuogių aliejumi. Dėkite į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 45 min.

Patiekiant tokius kopūstus daugiau nieko nereikia. Jis išlieka skanus ir atšalęs.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].