Rauginti obuoliai. Ypatingas skanėstas žiemai

Aštrūs rauginti obuoliai yra puikus skanėstas žiemai. Tokie obuoliai išsiskiria didžiuliu vitaminų ir mineralų kiekiu. Be to, juos labai lengva paruošti. Štai kodėl pasakysime, kaip rauginami obuoliai.

REKLAMA

obuoliai

Rauginti obuoliai žiemai

Šiais laikais rauginti obuoliai ruošiami retai. Bet veltui! Jų paruošimo technologija neleidžia naudoti acto. Todėl visi procesai vyksta natūraliai fermentacijos metu, kai iš vaisių išsiskiria organinės rūgštys. Dėl to mes gauname skanėstą, kuris teigiamai veikia mūsų virškinimo sistemą.

REKLAMA

Geriausia rinktis vėlyvo rudens ir žieminių veislių obuolius. Patyrusios šeimininkės mano, kad antaniniai obuoliai yra idealus pasirinkimas. Ši veislė puikiai išsilaiko ir turi puikų skonį.

REKLAMA

Yra tik 3 obuolių rauginimo būdai: sūrus, saldus ir rūgštus. Kiekvienas iš šių metodų skiriasi skirtinga sūrymo, kuriuo užpilami obuoliai, sudėtimi.

Rauginti obuoliai

obuoliai

REKLAMA

Jums reikės:

  • 5-6 kg obuolių
  • 180-200 g cukraus
  • 2-3 šaukštų medaus
  • 1 valgomojo šaukšto druskos
  • 5 l vandens

Gaminimas:

Siūlome jums saldžią obuolių rauginimo versiją. Pirmiausia rekomenduojame obuolių neplauti, o tik lengvai nuvalyti dulkes. Taip jūsų obuoliai geriau fermentuosis. Taigi, paruošę vaisius, sandariai sudėkite juos į švarius stiklainius.

Tada paruoškite marinatą. Sumaišykite cukrų, druską ir medų indelyje su vandeniu. Kruopščiai sumaišykite, kad visi komponentai ištirptų. Jei norite, į paruoštą marinatą galite įdėti įvairių prieskonių. Cinamonas, bazilikas, garstyčios ar gvazdikėliai yra puikus pasirinkimas.

REKLAMA

Belieka tik užpilti stiklainius su obuoliais gautu marinatu ir uždengti dangtelius. Likęs marinatas turi būti supilamas į atskirą stiklainį. Faktas yra tas, kad užpilti obuoliai turėtų stovėti 5 dienas kambario temperatūroje. Tuo metu vaisiai sugers skystį, todėl turėsite papildyti marinato.

Po to, fermentacijos metu, iš stiklainių tekės skystis, todėl labai svarbu stiklainius pirmiausia sudėti į dubenį ar puodą.

REKLAMA

Po 5 dienų stiklainius uždenkite paprastais plastikiniais dangteliais ir pdėkite į rūsį. Po 1–1,5 mėnesio obuoliai bus visiškai paruošti.

REKLAMA

Obuolių rauginimas kibire

obuoliai

Jums reikės:

  • Antaninių obuolių
  • 10 l vandens
  • vyšnių lapų
  • 200 g ruginių miltų
  • serbentų lapų
  • 2 šaukštų druskos

Gaminimas:

Norėdami pasiruošti obuolių rauginimui,  ant kibiro dugno sudėkite nuplautų vyšnių ir serbentų lapus. Ant viršaus sudėkite obuolius. Pabaigoje vaisius padenkite vyšnių ir serbentų lapais.

REKLAMA

Norėdami paruošti marinatą, ruginius miltus ir druską praskieskite virintu atvėsintu vandeniu, o po to tirpalą supilkite į kibirą su obuoliais. Uždenkite dangčiu ir prispauskite.

Obuoliai kibire turėtų stovėti 2 savaites kambario temperatūroje. O paskui kibirą išneškite į rūsį.

REKLAMA

Ar mėgstate raugintus obuolius žiemą? Jei ne, apsiginkluokite aukščiau pateiktais patarimais ir skubėkite pasiruošti šių skanėstų!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].